Gyurkity Péter

Tollal jön egy új Motorola

Készül a Razr 5G-változata is és frissülnek a meglévő telefonok.

A Lenovo tulajdonában lévő részleg nagyon komoly lépésre készül, hiszen hamarosan a piacon is megjelenik saját hajlítható megoldásuk, amely alacsonyabb árával hódíthat. Készül viszont egy tollal kiegészülő telefon is, miközben a meglévő típusok is igyekeznek frissíteni a legújabb Android-verzióra.

A külsős forrás alapján (amely ezúttal is Evan Blass, illetve az ő személyes Twitter-fiókja) a készülőben lévő új okostelefon nem a csúcskategóriában jelenik meg, vagyis nem közvetlenül a Samsung Note-sorozatának tagjaival száll majd versenybe (ahogy ezt a hajlíthatók terén is láttuk). Tehát elsősorban az LG hasonló (még szerényebb) fejlesztéseivel küzdenének, a szokásosnál némileg vékonyabb előlapi kávával, egy javított, optimalizált kisebb lyukkal, valamint többnyire középkategóriás hardveres komponensekkel – a már említett stylus kíséretében. Jó eséllyel az MWC alatt megtudunk majd néhány további részletet, addig viszont várunk a Razr 2019 megjelenésére.

Ez utóbbi a friss hírek szerint a tengerentúlon februárban szintén bekövetkezik, az előrendelési periódust tehát gyorsan követné a piaci megjelenés (odaát a Verizon kínálatában, exkluzív jelleggel). Egy kínai értesülés alapján már készül a telefon 5G- változata is, amelyhez viszont nem pusztán az antennákat és a modemet kell lecserélni, hanem a chipet magát is, hiszen a jelenleg használt típus ezt nem teszi lehetővé. Ennek megfelelően várhatóan a Snapdragon 765 bukkan majd fel a burkolat alatt, ez váltaná fel a Snapdragon 710 típust, miközben a specifikáció további elemei nem változnának. Azt még nem tudjuk, hogy a friss változat mikor és hol jelenne meg a forgalomban.

A cég dolgozik a meglévő telefonok szoftveres frissítésén is, néhány nappal ezelőtt Brazíliában például a Moto G7 Plus típust használók jelezték, hogy már megkapták az Android 10 szoftvert, amely nem béta-, hanem végleges változatként jelent számukra meg. Ezzel sorrendben (a Motorola One Power és One Vision után) a harmadik telefon részesült ebben, az elkövetkező hónapokban folytatódik majd a sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!