Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Galaxy S20 Ultra

Szinte mindent tudunk a készülékről, miközben jön a Galaxy Z Flip is.

Egyre-másra jelentek meg a hírek a napokban a Samsung soron következő hármasáról, amelyek a várakozások szerint már a Galaxy S20 nevet viselik majd. A legdrágább példányról most további részletek bukkantak fel, így szinte minden kiderült a telefonról.

Elsőként egy hosszabb leírás látott napvilágot, ebben pedig a 108 és a 48 megapixeles érzékelő kombinálásával létrehozott 100x-os hibrid zoom funkciót emelik ki, amely a Space Zoom nevet kapta meg (ez utóbbi példány önmagában a 10x-os hibrid zoom jelenlétét teszi lehetővé). A listát egy 12 megapixeles ultra-nagylátószögű példány, valamint egy Time-of-Flight érzékelő teszi teljessé, ami pedig a specifikáció egyéb részleteit illeti, a szintén most közzétett felsorolás szerint itt 12 vagy 16 GB memória, 128, 256, illetve 512 GB-os tároló, microSD, 5000 mAh-s akkumulátor, illetve 45 wattos gyorstöltés szerepel majd, amely 74 perc alatt biztosítja a teljes feltöltést. A bemutató február 11-én esedékes, ekkor kerítenek majd ugyanis sort a következő Samsung Unpacked rendezvényre - az ár valószínűleg 1100 dollár lesz.


Eközben a sorrendben második hajlítható telefonról is szivárognak a hírek, amiből arra következtethetnünk, hogy ennek bemutatója is közel van már. A Samsung a múlt héten egy rövidebb videót tett közzé, amelyen a külalakot és a hajlítható jelleget mutatják meg nekünk, miközben a hírek szerint a hivatalos név nem Galaxy Fold 2 lesz, itt ugyanis elsősorban a huszonéves lányokat veszik célkeresztbe, az október óta használt Bloom kódnév után pedig a Galaxy Z Flip hivatalos név bukkan majd fel, egy 6,7 hüvelykes kijelzővel, illetve egy alapvetően eltérő koncepcióval, amely inkább a Motorola Razr példáját követi, egy jóval kisebb másodlagos kijelzővel és jobb hordozhatósággal. Az Ultra Thin Glass (UTG) néven emlegetett vékony üvegréteg a remények szerint kellően strapabíró lesz, a teljesítményt viszont még mindig a Snapdragon 855 biztosítaná.

A bemutató itt is február 11-én esedékes, ezután jöhet majd a hivatalos megjelenés, amit mindenképpen figyelemmel követünk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #3
    én már az S21-et várom! alig bírom kivárni!!!!
    XD
  • professional #2
    Amúgy mi a f..szt kell hogy tudjon még a telefon? KVt főzni vagy mit? Évenként akarsz forradalmi változást?
  • t_robert #1
    húúú de izgi... egy ugyan olyan telefon lesz, mint a többi.... lesz benne kamera, kijelző és tapicskolni kell a képernyőt. ez szerintem forradalmi változás... :)