Berta Sándor

Új digitális tollat fejleszt az Apple

Úgy tűnik, hogy a kaliforniai konszern egy új eszközön dolgozik.

Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál (USPTO) bejegyzett szabadalom alapján a jövőbeli Apple Pencilt különleges érintőképernyős felülettel és egy integrált kamerával láthatják el a gesztusvezérléshez. A dokumentumról az AppleInsider számolt be.

A leírás szerint a harmadik generációs digitális toll egy csúcstechnikás kiegészítő lesz, amelybe egy kapacitív szenzort építenek be az érintéssel való vezérléshez és így többek között rajzolás közben könnyen megváltoztathatók a színek. A készüléket ellátnák kamerával, mikrofonnal, hangszóróval és ujjlenyomat-szenzorral. A kamera számos érzékelővel együtt tud dolgozni, az ujjlenyomat-szenzor azonban az Apple Pay szolgáltatással való fizetések engedélyezésére szolgálhat. Az új digitális toll alapvetően lehetővé teszi az érintőképernyő esetében a második kéz használatának kiváltását.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a bemutatott technológiát valóban integrálják-e az Apple valamelyik termékébe, például a harmadik generációs digitális tollba vagy sem. A társaság eddig nem kommentálta a hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!