Berta Sándor

AMOLED-kijelzős okosóra a Garmintól

A gyártónak ez az első ilyen készüléke.

A Garmin venu nevű modellt színes AMOLED-képernyővel látták el és a dinamikus megjelenítés ellenére okosóra módban az üzemideje akár 5 nap is lehet, míg a GPS használata esetén legfeljebb 20 óra. Az integrált memória 4 gigabájt, a termék 50 méteres mélységig vízálló és az 1,2 hüvelykes kijelzőjét Gorilla Glas védi.

Az eszköz számos fitnesz-, sport- és egészségügyi funkciót kínál, további olyan nem mindennapos funkciókat, mint a Garmin Pay és a Garmin Music. A fitnesz- és egészségügyi funkciók közül kiemelkedik a pulzusmérés, a légzésfrekvencia figyelése, a relaxáció szükségességére való figyelmeztetés, a vízfogyasztás figyelése és a menstruációs ciklus követése, illetve van edzésterv-készítő is. A készülék rendelkezik GPS-, GLONASS-, Galileo-, Bluetooth-, ANT+ és WLAN-támogatással, gyorsulás- és hőmérővel. Továbbá van automatikus baleseti értesítő és vészhelyzeti segítséghívó funkció.

Az integrált zenelejátszó akár 500 dalt is tud tárolni és elboldogul az Amazon, a Deezer, a Spotify és számos más stream-szolgáltató lejátszási listáival. A Garmin venu bevezető ára 349,99 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #6
    A GUI a fentiekben is tetszőlegesen alakítható. (Az enyémben is... mittomén' valami több ezer GUI van hozzá jelenleg is. Alapból nem tudom mennyi telepíthető rá, most van benne vagy 10, de egyet kiválasztottam és most elvagyok azzal már vagy fél éve.)
  • kvp #5
    "Arra azért kíváncsi lennék,zene streamelés közben hány órát bír teljes hangerőn!"

    Kb. ugyanannyit mint gps-el. Bluetooth low power modban, kikapcsolt kijelzovel picit tobbet mert akkor az audioerosito a fules aksijarol megy.

    Folyamatos ora megjelenites eseten (masodperces frissites) legtobbet ertelemszeruen a reflektiv lcd birna, transflektiv kikapcsolt hattervilagitassal, epaper, transflektiv bekapcsolt adaptiv hattervilagitassal kis fenyben, oled kis kitoltottseggel es a vegen a sima szines lcd vagy transflektiv sotetben vagy oled feher keppel. E folott mar csak a plazma van (arulnak nixies karorakat).

    Ha valaki oled-et hasznal sotetben (iroda, auto, lakas) akkor kb. ugyanott van mint transflektivvel ugyanott. Napfenyben az oled szivas ha nem fekete alapon sotetszurke a gui.
  • Caro #4
    A transzflektív kiszorítása nem a műszaki, hanem a gazdasági szempontok miatt történik.
    Igen, kicsit csúnyább a képe (beltéren), de kültéren viszont ég és föld egy transzmisszív (vagy emisszív?) kijelzőhöz képest.
    Viszont alig gyártják már, "hála" a homogenizált okostelefon-piacnak.
  • NEXUS6 #3
    Hát szerintem is ezt a transzleflektív kijelzőt kéne inkább általánosan használni és nem az amoledet. A Galaxy watch elég méretes akksija az amoled számlap automatikus kibekapcsolásával, a teljes fényerő 30%-on használatával és mindenfajta ügyeskedéssel bír 4 napot.
    Csak akkor nem szebb a képe, mint egy sima/transzleflektív LCD kijelzőnek, akkor meg minek is?
  • Tinman #2
    Nekem a Garmin palettájának csúcsa van jelenleg. Fénix 5 Sapphire. Ebben 16GB ram van és teljes értékű GPS navi is, térképekkel, minden földi jóval.

    Okosóra módban rendkívül sokat bír! Simán 2 hetet is, ha nincs bekapcsolva a 0-24-es csuklós pulzusmérés! Ha ez 0-24-ben megy, akkor 8-10 napot!

    Amikor BT-on keresztül zenét hallgatok vele közepes hangerőn (feljebb erősen nem ajánlott, megsüketülsz) 1-1.5 órán át és még megy a GPS is, meg a 0-24-es optikai pulzusmérés, meg kb. az összes szenzor, hiszen edzek, akkor 1 hetet bír ki. Ilyenkor ebben az 1 hétben 3-4 edzéssel lehet számolni. De nekem nem AMOLED kijelző van benne, hanem transzreflektív kijelzőm van. Szerintem ez sokkal jobb egy sportórának, mivel van benne karlendítés érzékelés (Sieg Heil!), így ha sötétben vagy akkor is azonnal látsz minden adatot.

    Az AMOLED helyett inkább esim támogatás kellene bele, hogy a Live Trackinghez ne kelljen telefon... fogalmam sincs miért nem kapcsol még mindig a Garmin, miközben a noname senki gyártók már rég esimben gondolkodnak -.-
  • barret #1
    Arra azért kíváncsi lennék,zene streamelés közben hány órát bír teljes hangerőn! Mert ez lesz a leggyakrabban használt tulajdonsága! Persze erről itt szó sem esik.