Gyurkity Péter

Két új Nokia-telefon mutatkozott be

Ehhez pedig három hagyományos készülék társul.

A HMD Global kapcsán már korábban értesültünk arról, hogy nemsokára kibővül a kínálat, a finn illetőségű cég pedig az IFA alkalmából rántotta le a leplet egyszerre 5 új megoldásról. Ezek közül 2 okostelefon, míg a másik 3 hagyományos mobiltelefonként futott be.

A hivatalos bejelentésből megtudhatjuk, hogy a Nokia 6.2 és 7.2 futott most be, amelyek azonos külsővel és ugyanazon 6,3 hüvelykes LCD-kijelzővel rajtolnak el a piacon. A felső részen egy kisebb, esőcsepp formájú bevágást látunk, míg a PureDisplay-panel HDR-minőséget kínál, amelyet a Pixelworks névre keresztelt algoritmus biztosít. A hátoldalon mindkét esetben tripla-kamerát kapunk, amelyhez hagyományos ujjlenyomat-olvasó csatlakozik, míg a Google-asszisztens külön gomb révén előhívható. A hagyományos jack-dugó megmaradt, ehhez még a dual-SIM, a microSD-támogatás, az USB-C, egy 3500 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 9 Pie társul, ez utóbbi később frissül majd az Android 10-re, két éven keresztül garantált biztonsági frissítésekkel egyetemben.


A Nokia 6.2 a Snapdragon 636 chipet kapta meg, míg társa a Snapdragon 660 típusra épül. Ez utóbbi készülék egy 48 megapixeles főkamerával egészül ki, Quad Pixel technológia kíséretében, míg az előlapon a 8 megapixeles szelfikamerát egy 20 megapixeles példányra cserélték le. A memória 3 vagy 4 GB lesz, viszont a Nokia 7.2 esetében egy 6 GB-os opciót is kapunk, míg a belső tároló 32 és 64 GB között mozog majd. Ami a színeket illeti, a Nokia 6.2 fekete és fehér színben lesz elérhető, ám a Nokia 7.2 egy zöld változata is megjelenik majd. Az ár 199 és 349 euró között lesz, a belső komponensek függvényében, a megjelenésre a hónap végén kerítenek majd sort.

Ami a hagyományos mobilokat illeti, itt a Nokia 2720, a Nokia 800, valamint a Nokia 110 mutatkozott most be. Előbbi 2,8 hüvelykes kijelzővel és 4G-vel jelenik meg, 89 euróért, a középső példány a MIL-STD-810G minősítést kapta meg 109 eurós áron, míg a harmadik típus mindössze 20 eurót kóstál, kifejezetten gyerekeknek, internet nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!