Gyurkity Péter

Három helyen hajlíthatnánk az LG telefonját

A gyártó ezzel újítana, miközben egy szerényebb készüléket dobnak piacra.

A második számú dél-koreai telefongyártó a hajlítható megoldások terén egyelőre csak szabadalmi kérelmek révén van jelen, ami tulajdonképpen bölcs lépésnek tekinthető, hiszen a Samsungnak igencsak meggyűlt a baja az első ilyen fejlesztésével, a többiek pedig csak most következnek a sorban. Egy újonnan közzétett kérelem alapján az LG egy radikális példánnyal is készül.

Arról korábban már mi is beszámoltunk, hogy több új, egymástól eltérő dizájnon dolgoznak a különböző cégek, az LG esetében azonban eddig mindössze egyetlen, egyelőre csak papíron létező kialakítást láthattunk. Külsős források révén most napvilágra került egy újabb beadvány, amelyben már egy, egyszerre 3 különböző helyen meghajlítható okostelefon jelenik meg, ebből pedig rögtön több következtetést is levonhatunk. Amennyiben ugyanis az illetékesek a hajlított állapotban a 18:9-es képarány mellett döntenek, a készülék teljes felülete már a 3:2-es képarányt nyújtaná számunkra, amely megegyezik a Surface PC-k által biztosított jellemzővel – ezzel tehát egy kényelmes táblát kapnánk, amely jó eséllyel a stylus támogatását is elérhetővé tenné.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a cég mikor lépne be erre a területre, ez azonban nyilván még hosszú hónapokat vesz majd igénybe. A napokban azonban egy hagyományos, jóval szerényebb kialakítású okostelefont dobtak piacra, amely a számukra hazai pályán az X2 nevet kapta, a többi régióban azonban a K30 (2019) név alatt jelenik majd meg, ez tehát a középkategóriás, illetve belépő szintű K-családot egészítené ki. A telefon a meglehetősen koros Snapdragon 425 chipre épül, ehhez 2 GB RAM, egy 32 GB-os tároló, egy 5,5 hüvelykes, HD+ felbontást nyújtó Full Vision kijelző, a 18:9-es képarány, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor társul. A képkészítés terén a 13 és 5 megapixeles kamera jól ismert, többször bizonyított párosa áll rendelkezésünkre, az ár pedig kedvező, hiszen ez 200 dollár alatt marad.

A megjelenés Európában szeptember 9-én esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #3
    "Három helyen hajlíthatnánk az LG telefonját " És melyik az a 3 hely? Nem 3 ország akart lenni? :D
  • ugh #2
    A karkoto forma telonak inkabb lenne ertelme.
    Belul lenne a kijelzo igy viszonylag vedett lenne a behatasoktol kivul meg lenne egy kisebb egyszerubb amire a fontosabb infokat irna ki akar egy funkcio gombal amir a legfontosabb appokat pakolnad es valtogathatnal koztuk vele.
    Idojaras, ora , ertesitesek, fityfasz, onkinzoknak faszbuk stb.
    Ez igy csak tech faszmeregetes, marketing bullshit semmi mas.
    Kuka.
  • NEXUS6 #1
    Fizikailag a legdúrvább dolog, amit egy kijelzővel lehet csinálni, az hogy 180 fokban ketté hajlítod, na most ezt még 2X szuoer tartósság várható tőle. Dizájnerek megint nagyot álmodtak.

    Mérnöki szempontból egy viszonylag jó megoldás lenne az óraként, karkötőként csuklóra hajlítható verzió, ilyenkor nem érné a kijelzőt sem olyan dúrva hatás, az is jobban, több helyen eloszlana.