JohnnyCage

A VIA szállítja a Cyrix III 650 és 667MHz-es változatait

[IDG]A chipseteket és processzorokat gyártó tajvani óriáscég megkezdte a 650 és 667MHz-es Cyrix III CPU-k tömeggyártását.

Az új processzorok, mint azt a régebbi Cyrix változatoktól már megszokhattuk, az olcsóbb gépek szegmensét célozza meg. A két új 650 és 667MHz-es processzor 55 illetve 60 dollárba kerül, s ezzel jóval olcsóbbak, mint az AMD és Intel változatok.

A Cyrix III olcsóságnak azonban megvan az ára is, hiszen a processzor jóval lassabb, mint azonos órajelű Celeron és Duron társai, melyeket az Intel és az AMD szintén az olcsó gépekbe tervezett. A Cyrix III lassúságának többek között a nemlétező L2 cache az oka, amely mind a Celeron, mind a Duron processzorokban megtalálható. Egyébként a belépő szintű PC-k piacán jelenleg a 800MHz-es Duron processzor az úr.


Két korábbi változat, az 550 és a 600 MHz-es Cyrix III

A Cyrix III CPU az Intel-féle processzorokhoz készült Socket-370 -es alaplapokba szerelhető, és tartalmazza a 3DNOW! és MMX utasításokat is. A rendszersín sebessége 133MHz, ami kisebb mértékben enyhít a processzor lassúságán, de cserébe a fix szorzó miatt így a túlhajtás lehetősége nem adott, az egyébként alig melegedő, rendkívűl kis maggal készülő processzonál.

Relatív lassúsága ellenére a processzor számos területen alkalmazható, többek között irodai alkalmazásokhoz, tanuláshoz, internetezéshez. Amire nem alkalmas, az a játék, a kép- és videószerkesztés, animációkészítés és a bonyolult fejlesztőrendszerekben való alkalmazás. Azok számára, akik gépüket az előbbi célra akarják használni, a Cyrix III olcsósága miatt jó választás.

A VIA a jövő év elején készül kiadni következő generációs processzorát, amely a Samuel II nevet viseli. Az új CPU .15 mikronos technológiával fog készülni, és az év közepefelé fogja elérni az 1GHz-es sebességet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!