Berta Sándor

3800 munkahelyet hoz létre Európában az Amazon

A beruházásokra Franciaországban és az Egyesült Királyságban kerül sor.

A Reuters írta meg, hogy a kereskedelmi konszern 1800 új munkahelyet akar létrehozni Franciaországban, amely Európában - Nagy-Britannia és Németország után - a harmadik legnagyobb piacának számít. Az új állások már az idén elérhetők lesznek.

Az európai uniós államban a társaság összesen húsz létesítményt, ezen belül hat logisztikai központot üzemeltet és 2010 óta több mint kétmilliárd eurót fektetett be. A beruházásnak köszönhetően 2019 végére az óriáscég már 9300 embert fog foglalkoztatni Franciaországban. A tervezett beruházás híre egyébként már tavaly februárban felmerült.

A Bloombergnek köszönhetően kiderült az is, hogy az Amazon további 2000 szakembert akar munkába állítani az Egyesült Királyságban, így a teljes alkalmazotti létszám eléri majd a 30 000 személyt. A tervek alapján a 2000 mérnök, szoftverfejlesztő, adatfeldolgozási, felhőkörnyezeti és gépi tanulási szakértő közül 170 mérnök fog foglalkozni az Alexa, a Prime Air és a videoszolgáltatás fejlesztésével az Amazon cambridge-i, edinburghi és londoni fejlesztési központjaiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #8
    Egyebkent itt Amerikaban en kozelrol kovetem az Amazon terjeszkedeset. Rendszeresen hasznaljuk online rendelesekre, parom pedig egy olyan aruhaznal dolgozott, amire kifejezetten veszelyt jelent az Amazon terjeszkedese.
    A konkurenciak vezetosegenek a szajabol egyszer nem hangzott el, hogy az Amazon terjeszkedese tisztessegtelen lenne. A para azert van, mert az emberek egyszeruen szeretnek online vasarolni, es az Amazon egyszeruen a legjobb ebben...

    Semmi nem akadalyoz meg abban, hogy mas webshopbol vasaroljak, de sokszor lassabb es dragabb is, es az ugyfelszolgalat is rosszabb, mint az Amazonnal...

    A legtobb kritika inkabb a berfizetesi, es adozasi szokasaikat eri, de ha egyszer kifizetik a minimalbert, es befizetik az osszes adot, mi mast varjunk el? Az allam magara vessen ha nem szedi be toluk az adot, es tul alacsonyan tartja a minimalbert...
    Bar a szakszervezet-alapitas elleni lepeseiket azert megvizsgalnam kozelebbrol...

    (ettol fuggetlen kerdes, hogy barmely tul nagyra nott vallalat veszelyt jelent hosszu tavon a tarsadalomra a befolyasoloereje miatt)
  • ostoros #7
    Magyarországon katasztrófa, ez tény.
  • Sequoyah #6
    Ez altalaban ugy erheto tetten, hogy azt latjuk, nem uj ceget alapitanak, hanem siman felvasaroljak a konkurenciat.

    Masik opcio hogy melyen veszteseges az Europai leanyvallalat, es folyamatos tokeinjekciokkal tartjak eletben. Ez mar egy fokkal nehezebben tettenerheto, ehhez megfelelo torvenyi szabalyozas kell, hogy egy az adott oszagban alapitott leanyvallalatnak fuggetlennek kell lennie, igy a leanyvallalatok kozotti penzmozgas jol lathato. Ez utan mar csak egy lepes lenne az, hogy megkoveteljek azt amit nalunk peldaul az aruhazak eseten megkovetelnek, hogy ne lehessen aron alul adni egy termeket vesztesegesen.

    Ha a fentiek teljesulnek, akkor mar csak a szolgaltatasuk minosege, es penzugyi hatekonysaga szab hatart a sikeruknek. A kormanyzatnal kell verni az ajtot, hogy a fentiek teljesuljenek.


    Egyebkent nem tudom Europaban mi a helyzet a csomagszallitas teren, de Magyarorszagon nincs olyan szolgaltato ami kozelebe lenne annak amit az Amazon Amerikaban nyujt.
  • ostoros #5
    És, mi van, ha jobb szolgáltatást nyújtanak, csak tízezred akkora a tőkéjük? Nem mindig a jobb győz, a nagyobb sokszor megfojtja az innovációt.
  • Sequoyah #4
    Ha a versenytarsak rosszabb szolgaltatast nyujtanak, vagy kevesebbet fizetnek, akkor jobb ha osszekapjak magukat. A fejlodest nem lehet leallitani...
  • Quintus #3
    Terjeszkedik az egyik legnagyobb rabszolgatartó cég. Akarom mondani "új munkahelyeket hoz létre". Hurrá...
  • csicso82 #2
    Oké, de mennyit szüntet meg? Mennyi versenytárs meg csődbe majd miatta?

    Nem mondom egy kis verseny ráfér erre a piacra, ami nálunk van az is botrány van egy csomó noname webbolt a neten, elég lenne fél tucat országos pár helyi bolt.
  • Sir Cryalot #1
    *Juppihelyet