Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Zenfone 6

A motorizált kamerához és csúcskategóriás specifikációhoz ezúttal is alacsonyabb ár társul.

Várható volt, hogy az idei csúcstelefonok bemutatkozása után az Asus sem várhat sokáig, így számítani lehetett a házon belül kifejlesztett új zászlóshajó hivatalos debütálására. Ez most meg is történt, a bemutató révén pedig megtudtuk, hogy az erős teljesítményhez új kivitel, illetve ismét kedvezőbb ár csatlakozik.

A hivatalos oldal tanúsága szerint a Zenfone 6 egy 6,4 hüvelykes LCD-kijelzőre épül, amelyet a Gorilla Glass 6 felület véd a külső behatásoktól. A 19,5:9-es képarány egy meglehetősen hosszú kivitelt jelent, míg maga a panel ezúttal a teljes előlap 92 százalékát fedi le, amivel még a Galaxy S10+ adatait is meghaladják. Ezzel immár az előlapi szelfikamerának sem marad már hely, ezt viszont ők is egy motor segítségével előugró felső panel hozzáadásával oldják meg, ami viszont igazából a hátoldalon helyezkedik el, a két (48 és 13 megapixeles) kamera pedig 180 fokos fordulattal válik gyorsan (igény szerint) szelfikamerává. A gyártó szerint 100 ezer alkalommal hívhatjuk elő a panelt mindenféle gond nélkül, amit azt jelenti, hogy 5 éven keresztül naponta 28 előhívás sem jelent majd problémát – amennyiben pedig elejtjük a telefont, a panel automatikus módon visszaugrik, hogy elkerülje a károsodást.

A teljesítményt itt is a Snapdragon 855 chip biztosítja, ehhez 6 vagy 8 GB memória, valamint egy 64, 128, illetve 256 GB-os tároló csatlakozik. A microSD-kártyák révén további 2 TB kapacitást adhatunk majd ehhez, a lista további részén pedig hátoldali ujjlenyomat-olvasó, jack-dugó, egy alapesetben a digitális asszisztenst előhívó okosgomb, 4G LTE, dual-SIM, egy nagyobb, kereken 5000 mAh-s akkumulátor, valamint 18 wattos gyorstöltés szerepel még. A szoftveres oldalon az Android 9 Pie fut, ez azonban később az Android Q verzióra lesz frissíthető.

A hivatalos ár Európában 499 eurótól indul, ez a memória és a tároló méretétől függően 559 és 599 euróra emelkedhet. Az első példányokat május 25-től szállítják ki a kontinensen, fekete és ezüst kivitelben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!