Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Huawei Mate 30 Pro

A csúcs-páros után jön az újabb erős telefon, szintén 4 kamerával.

A kínai gyártó – amely időközben bebiztosította második helyét az okostelefonok és a táblák piacán – még március végén mutatta be új csúcskategóriás párosát. Most egy harmadik példány szivárgott ki, amely szintén prémium hardverrel jelenik meg, valamikor az év vége előtt.

Ázsiai forrás számolt be arról, hogy felbukkantak a készülék fontosabb részletei, amelyek betekintést nyújtanak számunkra a hardveres specifikációba. Itt persze még lehetünk teljesen biztosak a hír hitelességében, viszont a jelek szerint a Huawei Mate 30 Pro egy még nagyobb, ezúttal már 6,71 hüvelykes OLED-érintőképernyőt kapott, amely a BOE gyártósoráról gördül le. Az ujjlenyomat-olvasót itt is beépítik a kijelzőbe, azt azonban még nem tudni, hogy ez marad-e az optikai változat, avagy (a még nagyobb pontosság és megbízhatóság érdekében) az ultrahangos kivitel mellett döntenek majd. A hajlított szélek mindenesetre megmaradnak, eközben pedig a hátoldal is átalakul, hiszen bár maga a dizájn nagyjából változatlan marad (legalábbis a Mate 20 típushoz képest), itt már egyszerre 4 kamera áll majd rendelkezésünkre, ahogy azt a Huawei 30 Pro esetében is láttuk.

A kamerák sorrendben az elsődleges képkészítési, a nagylátószögű, a telefotó-, valamint az úgynevezett time-of-flight funkcióért felelnek majd. A LED Flash a modul közepén helyezkedik majd el, ami pedig a lista további részeit illeti, a burkolat alatt ezúttal a következő generációs Kirin 985 chip, egy vadonatúj 5G-modem, egy 4200 mAh körüli akkumulátor, valamint a szintén új, immár 55 wattos SuperCharge gyorstöltési funkció kapott még helyet. Szóba került emellett egy olcsóbb, 4G LTE modemmel ellátott változat piacra dobása is, ami szintén valószínűnek és logikus lépésnek tűnik, hiszen az 5G még messze van az univerzális jelleg elérésétől.

A nyár folyamán további részletek láthatnak majd napvilágot, míg a hivatalos bemutató és a piaci megjelenés idén ősszel esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!