Gyurkity Péter

Idén jöhet a Razer harmadik telefonja

A cég még lát fantáziát a játékosoknak szánt készülékekben, itt a Nintendo is megjelenhet.

Februárban még arról szóltak a hírek, hogy a Razer mégsem dobja piacra a sorrendben harmadik készüléket, amire elsősorban az eddigi nem túl rózsás teljesítmény, illetve a cégen belül érvénybe léptetett komoly leépítés utalt. A friss értesülés szerint azonban ezt még nem dobták a kukába, mi több, egy jól ismert név is érdeklődik a terület iránt.

A tajvani illetőségű DigiTimes számolt be a fejleményekről, saját forrásra hivatkozva. Ebből az derül ki, hogy a Razer háza táján még mindig komolyan gondolják a versenyben maradást, ami nem teljesen elvetélt ötlet, hiszen több, hasonló készülékeket bemutató kínai gyártó nem igazán vetélkedhet velük az amerikai piacon (legalábbis nem közvetlen módon). A Xiaomi például a napokban rántotta le a leplet a Black Shark 2 típusról, amely az első körben kizárólag Kínában jelenik meg, itt pedig a Vivo és a Nubia is megjelent már hasonló megoldással, vagyis valóban több különböző versenyző gondolja úgy, hogy komoly lehetőségek kínálkoznak ezen a piacon. A Razer még az idei év vége előtt mutatná be új fejlesztését, azt azonban nem tudni, hogy ezt mennyiben befolyásolja a februárban bejelentett leépítés, amely éppen a mobilos részleget érintette.

A tajvani lap eközben arról is beszámolt, hogy egy nagyon jól ismert név érdeklődik a terület iránt, ami idővel esetükben is saját készülék piacra dobását eredményezheti. A Nintendóról van itt szó, amely állítólag szintén fontolgat egy ilyen lépést, bár ezt azóta többen gyorsan kétségbe vonták, kiemelve, hogy a cég részéről eddig semmilyen, erre utaló jelzés nem érkezett, igaz, ez annak idején ugyanígy volt a Switch névre keresztelt konzoloknál is, amelyek szintén teljes meglepetésként érték a szakértőket és a vásárlókat. Kérdés, hogy mennyiben lenne értelme egy Nintendo-okostelefon bemutatásának, hiszen itt már a Microsoft is megégette magát, a felhasználók pedig mintha nem nagyon bíznának az új nevekben, legyen az adott cég mögött bármennyire hosszú és komoly múlt.

Bárhogy is legyen, a játékosoknak szánt okostelefonok továbbra is egy apró szegletet képeznek csak a szegmensen belül, itt órási áttörésről egyelőre nem beszélhetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!