Gyurkity Péter

Hajlítható iPhone van készülőben

Egy másik szabadalom viszont mintha az LG8 lemásolását sugallná.

Az Apple idén, netán 2020-ban várható új készülékei kapcsán a napokban egyszerre két szabadalmi beadvány is kiszivárgott, illetve megjelent az interneten. Az egyikben a hajlítható kivitel kialakítását részletezik, míg a másik a kijelző hangkibocsátására vonatkozik, amely erősen hajaz az LG G8 esetében látott megoldásra.

A cég ugyan biztosan nem lesz ott az elsők között, legalábbis a hajlítható kivitel alkalmazása terén, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem készülnek valamilyen hasonló fejlesztéssel. Az általuk benyújtott anyag szerint folyamatosan megfelelő hőmérsékleten tartanák a nagyobb panelt, vagyis amennyiben ez lehűlne, az egyéb komponensek segítségével felfűtenék azt, ezzel előzve meg a gyakori hajlítgatás okozta esetleges károsodást. Egy további komponens beépítése persze tovább vastagíthatja a telefont, ezért egy alternatív javaslattal is előálltak, ami már a fényerő automatikus növelésével érné el ugyanezen eredményt, bár azt egyelőre hivatalosan még nem ismerték el, hogy valóban dolgoznak egy ilyen telefonon.

Ezzel szinte csaknem egy időben számolt be egy külső forrás arról, hogy az LG G8 esetében látott megoldásra hajazó fejlesztésen is dolgoznak a cupertinói cég mérnökei. Eszerint nemcsak magát az OLED-panelt, de a kijelzőt körülvevő gyűrűt is bevonnák a vibrációs (hangkibocsátó) funkció megvalósításába, ez pedig nem kizárólag a hívásoknál, de minden egyéb feladatnál is ellátná ezt a feladatot. Kérdés, hogy mennyiben tudnak majd megfelelő hangerőt biztosítani, ennek hiánya ugyanis a rendelkezésre álló technológia esetében komoly hátráltató tényező, erre viszont a szabadalmi kérelem nem tér ki teljes részletességben. Természetesen jelen pillanatban az sem teljesen világos, hogy ebből lesz-e valós piaci termék, erre tehát még várnunk kell.

Az Apple várhatóan jövőre, 2020-ban mutatja majd be következő generációját, amely már jó eséllyel alkalmazná ezen technológiák valamelyikét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bPatrik0521 #4
    bármennyit/végtelen? jó dolog az amúgy csak várni kell még egy 3-5 évet hogy kiforrjon a dolog és értelmesebb árak legyenek
  • Zolly75 #3
    Minden telefon haj(l)ítható, csak az erőkifejtés mértéke különbözik :)
  • M2 #2
    Szerencsére pontosan tudom, hogy mennyit vagyok hajlandó kifizetni egy hajlítható kijelzőért és ráadásul ez az összeg minden pénznemben ugyanaz!
  • Attilawap #1
    Ugyan már. Az Apple már dobott piacra hajlítható telefont 2014. szeptember 19-én. Iphone 6 Bendgate. Gyakorlatilag megelőzte ezzel az újítással a riválisait. :) :D