Berta Sándor

Eljárás indult az Amazon ellen Ausztriában

Németország után a nyugati szomszédunknál is célkeresztbe került a kereskedelmi társaság.

Az osztrák Szövetségi Versenyhivatalhoz (BWB) még tavaly decemberben érkezett számos bejelentés az Amazon Services Europe S.a.r.l. gyakorlata miatt. A beadványok szerint a vállalat tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytat az Amazon Piacterén termékeket kínáló osztrák kereskedőkkel szemben, ráadásul tisztességtelen magatartást is tanúsít azokkal szemben. A rendelkezésre álló tények első elemzése, valamint az Európai Bizottsággal és a német Szövetségi Versenyhivatallal folytatott egyeztetések után a BWB illetékesei úgy döntöttek, hogy nyomozást indítanak az ügyben. Az indoklás alapján a társaság mind az osztrák, mind az európai versenyjogi szabályokat megsértette.

A hivatal többek között megvizsgálja, hogy az Amazon valóban visszaél-e a hatalmával a piacterét használó kereskedőkkel szemben, valamint a helyi partnerek milyen feltételek mellett jelenhetnek meg a platformon. Felmerült ugyanis annak a gyanúja, hogy az óriáscég bizonyos kereskedőket hátrányos helyzetbe hozott és megpróbálta a saját ajánlatait előtérbe helyezni. Jelzések érkeztek a kereskedői fiókok indok nélküli és hirtelen zárolásáról, továbbá a beszerzési árak kötelező megjelentetéséről.

Dr. Theodor Thanner, az osztrák Szövetségi Versenyhivatal igazgatója kifejtette, hogy a digitális világ nem jog nélküli terület. A globálisan működő cégeknek is be kell tartaniuk az osztrák törvényeket. Felmerülhet bizonyos szerződési pontok módosíttatása, valamint az ügy akár kartellügyi bíróság elé is kerülhet, amely pénzbüntetést szabhat ki az Amazonra, illetve olyan ítéletet hozhat, amely a jelenlegi gyakorlat leállítására utasítja a vállalatot. Az osztrák és a német versenyhivatal szorosan együtt akar működni, az utóbbi már tavaly augusztus óta figyeli az Amazont, mert számos panasz érkezett az óriáscéggel kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    Újabb személyeskedés tőled érvek helyett, Ribike? Már hiányoltalak.
  • Tetsuo #6
    Szerintem ne csinálj hülyét magadból. ;-) Azt részben elhiszem, hogy pártvakság vagy egyéb szellemi sérülés során nem vetted észre a Facebook és társai nacionalizmus-, illetve jobboldaliság-ellenességét, de hogy ne hallottál volna még az úgynevezett gyűlöletbeszédről, azt már nem hiszem el.
    Hogy a "gyűlöletbeszéd" kifejezést meglehetősen flexibilisen alkalmazzák liberálisék, főleg akkor, amikor vélt valóságukat döntené romba az igazság kimondása - ez másik téma.
    A lényeg, hogy a liberálisok bizony használnak cenzúrát, illetve van bizonyos jellmezőjű cenzúra, ami rájuk jellemző. Itt a liberális nem csak a magát liberálisnak definiálót jelenti, hanem az őket jellemében akár részben másoló egyéneket. Tehát aki bár nem liberális, de liberális szellemben egyetért a holokauszt tagadásának tiltásával.
    Tudni kell, hogy (bizonyos nézet szerint) a valódi liberalizmus azt jelentené, hogy náci eszméket vagy akármit is lehet kiáltani, mert a szabadságnak az is része. Mindkét "irányzatban" van ellentmondás.
    A liberalizmus végeredményben a hagyományok, a(z isteni) rend rombolása, a hirdetett "szabadság" pedig Istentől való eltávolodás, ami soha nem jobbá, hanem rosszabbá teszi a világot.

    Legújabb agymenésük Franciaországban a szülő 1 és a szűlő 2.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.02.18. 21:32:55
  • ostoros #5
    Jó, igaz, de direkt politikai propagandát eddig még nem láttam. Eddig.
    Gondolom jövőhéten a kiegyensúlyozottság jegyében Soros Györgyről fog szólni a műsor. :D.
  • lammaer #4
    liberális: Szabadelvű, engedékeny, bőkezű.

    Ennek fényében a "liberális cenzúra" kifejezés elég furcsa számomra... mondjuk nem meglepő hogy ezt a kifejezést milyen oldalakon lehet csak megtalálni... :)

    Természetesen nem lexikonokban, tudományos cikkekben... :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.18. 15:46:08
  • Tetsuo #3
    A NatGeo az egyik legocsmányabb tévécsatorna, legalábbis ahogy én meg tudom állapítani. Nincs tévém, de az onnan letöltött filmek közül még egyik sem tetszett és valóban óriási bakik, olcsósítások, tudománytalanságok és hatásvadász, félrevezető trükkök garmadája találhatók műsoraikban a negatívan ható szignálokat és szlogeneket nem is említve.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.02.18. 14:15:49
  • ostoros #2
    Ne is mondd... Ülök a tévé előtt, NatGEo megy, mondom, nézek egy kis természetfilmet... Erre, ott is propagandát nyomatnak nekem természetfilmnek álcázva...
    Nem elég, hogy a faszi ilyeneket mond: "nem szívesen mondok rosszat saját nememről..." Az oroszlánokra hivatkozva! (eddig még egyszer sem fedeztem fel a tükörben hogy nagymacska lennék, mégis én szégyelljem magam az oroszlánok miatt)
    De nyíltan kijelentik, hogy a tudósok eddig csak az adatokkal foglalkoztak, de ezentúl majd női szemmel nézik a természetet... Más szóval ezentúl a tudomány másodlagos, hanem a prekoncepció az irányadó...
    Hát... tanulságos egy műsor volt, kár hogy természetfilmként kudarcot vallott.
  • Tetsuo #1
    Hazánkban is meg kéne vámoltatni az összes innovatív IT-cég szolgáltatását, hiszen lóf@szt sem fizetnek, csak reklámoznak, használják a magyar embereket és adataikat, no meg rombolnak pl. a liberális cenzúrájukkal.