Gyurkity Péter

Lecserélné a bevágást a második Essential Phone

Ők inkább a kijelző mögé rejtenék a kamerát, egy érdekes megoldással.

A tavalyi év első felében még arról olvashattunk, hogy az első saját telefon viszonylagos kudarca után eladósorba kerül Andy Rubin új cége, a jelek szerint azonban nem adták fel terveiket, így hamarosan jöhet a sorrendben második készülék, amely egy egészen új megoldással cserélné le a gyorsan divatossá vált, ám lassan meghaladott előlapi bevágást.

A friss értesülés szerint több szabadalmi kérelmet is benyújtottak, az ezek egy részét ábrázoló rajzokon pedig többek között a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó jelenik meg, amely a panel középső részén állna rendelkezésünkre a még nagyobb kényelem jegyében. Korábban ugyan leginkább azt emelték ki, hogy a PH-2 saját virtuális másunk lenne, hiszen a telefon önállóan tudna intézkedni helyettünk, időpontokat egyeztetve, levelekre és szöveges üzenetekre válaszolva, erről azonban most nem esik szó, ehelyett inkább a hardverre koncentrálnak. Az említett érzékelőt egy apró lyukban elhelyezett szelfikamera egészítené ki, emellett azonban olyan részletek is napvilágot láttak, amelyek egy még újabb fejlesztés jelenlétére utalnak.


A cégnél ugyanis állítólag azt vizsgálják, hogy miként tudnák az előlapi kamerát és még egy további szenzort az érintőképernyő alatt elrejteni, minden lyuk és bevágás nélkül. Ez első látásra furcsának tűnhet, a jelek szerint azonban azt szeretnék elérni, hogy igény esetén maga a kijelző átlátszóvá váljon, így téve lehetővé a gyors képkészítést, hogy azután visszatérjünk a hagyományos üzemmódhoz és minden menjen tovább a megszokott mederben. A rajzokon ugyan ez nem jelenik meg, a cég azonban egyes források szerint mind az LCD, mind pedig az OLED esetében vizsgálja a kérdést, egyelőre konkrét válasz nélkül – legalábbis ezt eddig nem kötötték az orrunkra.

Egy ilyen technikai megoldás nyilván még tovább fokozná a versenyt, egyben gyorsan kiváltva az eddig alkalmazott bevágást és a még mindig nagyon újnak számító apró előlapi lyukat, arról azonban nem szól a fáma, hogy ez a telefon mikor és milyen áron jelenne meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    A mikro led az egy sima hagyomanyos inorganikus led kijelzo (csak sokkal olcsobb lett mostanra mint a 90-es evekben volt). Vagy lyukat fursz ra vagy nem fogsz atlatni a ledeket hordozo szilicium retegen. A jelenlegi anyagok kozzul a folyadekkristaly az ami teljesen atlatszo. (a polarszurovel egyutt lesz nem atlatszo) Igazabol a folyadekkristaly poharban egy sima atlatszo folyadek. Ezt siman lehet uveg vagy atlatszo muanyag kozze rakni es csak a vekony femgoz elektrodak maradnak lathatoak ha kikapcsoljuk az egeszet. Ezert atlatszoak aramtalanitva a regi reflexiv lcd panelok, latni alul a tukrot.
  • takysoft #2
    microLED-et is kéne vizsgálni ilyen szempontból.
  • kvp #1
    LCD eseten ez megoldhato, az OLED viszont nem atlatszo. Ellenben annyira elmentek az OLED iranyba, hogy az LCD visszalepesnek tunne a legtobb embernek. Esetleg megprobalhatnak periszkoppal kihozni a kamerat a keszulek szelere. Vagy rakhatnanak egy kisebb kijelzot a hatlapra, amit csak videochat-hez es selfie-hez hasznalna az ember. (tehat en pl. kb. soha) Ezzel az elolapi kamera teljesen megsporolhato lenne.

    A virtualis mas az eleg rosszul hangzik, ugyanis ha teved a szoftver, attol meg az ember (a tulajdonos) a felelos az osszes hibaert. Szerintem erdemes mindig jelezni, ha egy gep vagy egy ember hoz meg egy dontest. Ezert nepszerubbek a virtualis asszisztensek, ahol minden fel latja, hogy ha gond van, akkor a gep volt a hulye. (de ha megsem, akkor is rakenheto)