Gyurkity Péter

Hajlítható telefonon dolgozik az Intel

A jelek szerint ők sem akarnak kimaradni az új hullámból, így érdekes megoldáson dolgoznak.

Az Intel kapcsán már napvilágot látott a hír, miszerint kifejezetten a PC utáni korszakra készülnek, többek között egy új gyártósorral, valamint további termékek kifejlesztésével és piacra dobásával. Egy most közzétett értesülés arra utal, hogy a telefonos piacra is belépnének, mégpedig egy igencsak érdekes termékkel.

Egy külsős forrás tett szert az eredeti szabadalmi kérelemre, amelyet egészen 2017-ig vezetnek vissza. A korosodó dokumentumok magyarázzák a helyzet bonyolultságát, itt ugyanis többek között azt is megemlítik, hogy a két külön ponton is hajlítható megoldás a Windows operációs rendszerre épülne, márpedig a Microsoft a közelmúltban mintha teljesen felhagyott volna az ilyen irányú törekvéseiről, leépítve a Windows 10 Mobile termékvonalat. Mindenesetre szemügyre vehetjük az említett anyagot, amelyben egy érdekes hibrid jelenik meg, a kétszeres hajlítás lehetősége révén pedig egyszerre kapnánk itt telefont, apró laptopot teljes billentyűzettel, illetve egy tűrhető méretű táblát.


A további részletek szerint ehhez még stylus is csatlakozna, amelyet a teljes behajtás esetén a szélen húzódó hajlításban helyezhetnénk el, bár arról még nem szól a fáma, hogy pontosan milyen felhasználói felület és milyen eltérő alkalmazási módok állnának majd rendelkezésünkre. Legalább ilyen fontos részlet, hogy az ehhez hasonló szabadalmi kérelmek, pontosabban az azokban kifejtett technológiai megoldások megvalósítása évekig elhúzódhat, vagyis nem tudjuk, hogy az Intel mikor és milyen menetrend szerint képzeli el a hivatalos bemutatót, majd pedig az ezt követő piaci megjelenést. Ez persze nem von le semmit a hír értékéből, mindenképpen érdekes fejlemény, hogy ők is ilyen termékben gondolkodnak.

Tekintettel arra, hogy az elsőként debütáló Royole után hamarosan jöhet a Samsung, az LG, sőt akár még a Microsoft saját fejlesztése is, az Intel nyilván azt reméli, hogy egy új divatot aknázhat majd ki, az azonban csak idén derül majd ki, hogy ez mennyiben jön létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zulu12 #3
    Oszt mikó lesz már új akku csoda? :PP
  • csigafi #2
    Na jolvan ez a hír már nem hír :-) hiszen most már szinte mindenki aki telefonokkal foglalkozik a hajlítható telefonokon ügyködik. Sőt már lassan azok is akik eddig nem gyárkotta telefont :-). Kipróbálják magukat hátha ők is képesek rá :-) Nos nekem eddig az Intel tervei tetszenek a legjobban.
  • wraithLord #1
    Egyszerűbb lenne egy cikkben összefoglalni, hogy kb. mindenki hajtogatható telefont fejleszt... :D
    Legalább gyorsabban elterjed (kiforrottabb technológia, megfelelő minőség, alkalmas gyártósorok, olcsó előállítás stb.), és nem csak pénzköltés-generálásra lesz jó.