Gyurkity Péter

Kihajtható telefonon dolgozik a Motorola

A Lenovo sem akar lemaradni, egyszerre két eltérő változat is megjelenhet.

Nagyon közel vagyunk már a kihajtható, nagyobb felületet kínáló készülékek hivatalos bemutatkozásához, így nem túl meglepő, hogy egyre több gyártó kapcsán jelennek meg hasonló hírek, már ami a konkrét megoldásokat, vagy a korai koncepciókat illeti. Most a Motorola (Lenovo) van soron, a jelek szerint ők is dolgoznak ezen.

A napokban nyilvánosságra hozott szabadalmi kérelem még december közepéről származik, eszerint pedig a Lenovo berkein belül dolgozó illetékesek egy olyan telefonon dolgoznak, amely kinézetében sokban hasonlít az eredeti Motorola RAZR V3 típusra. Gyakorlatilag egy kihajtható megoldásról van szó, amely erősen emlékeztet a kétezres évek úgynevezett „flip phone” fejlesztéseire, itt viszont kihajtott állapotban egy jóval nagyobb elsődleges kijelzőt kapnánk, amelyhez becsukott formában egy kisebb másodlagos panel csatlakozik. Mivel egyelőre csak korai rajzok állnak rendelkezésünkre, további konkrétumokat még nem részletezhetünk, ám egy hasonló telefon már szintén nagyon közel áll a hivatalos megjelenéshez.

Az elmúlt hetekben ugyanis a tengerentúlon már több kiszivárogtatás is felbukkant, amely szerint a Lenovo gőzerővel készül egy ilyen megoldás piacra dobására. Ez minden valószínűség szerint a Verizon kínálatában jelenne meg, mégpedig exkluzív ajánlatként, valamikor a következő hónapban, vagyis nem sokkal az MWC-t követően. A hivatalos ár itt is igencsak magas lesz, ez akár az 1500 dollárt is elérheti (amely szintén nem rendkívül meglepő, tekintettel arra, hogy a Samsung első ilyen megoldása a külső források szerint 1700 dollár körüli áron rajtol majd el). Hogy ez mennyiben lesz így, néhány héten belül meglátjuk, az viszont kétségtelen, hogy maguk a gyártók nem kívánnak lemaradni erről a vonatról.

Azt tudjuk, hogy az Apple valamivel később csatlakozik a sorhoz, ezúttal is az androidos gyártók mutathatják tehát meg, hogy mit tudnak kezdeni az új divattal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #4
    újabbnál újabb fejlesztések. Magyarországon meg még mindig a gagyit árulják horror árakon Sajnos az ár nincs egyen súlyban a minőséggel. A uncsitesomnak voltak barbi babái volt ami mozgatható volt azok működtek hasonló elven. Csak ha sokat mozgatta ekkor eltört . Ha csak ki de nem ketté hajtható lesz ez a telefon akkor annak meg mi értelme van?
  • barret #3
    Ezeknek nem volt elég a görbe kijelző,most megkapjuk a görbe ráncosat is?
  • esztyopa #2
    Persze,hogy tudtak !
    Locsolták,igy *kihajtott*
    Micsoda áttörés !
  • Ellaberin #1
    Ehh a Westworld sorozatból mennyire tetszett ez (is). Mármint ott egy kihajtható tablet-szerűséget böködtek. És erre ez már valóság - ezek tudtak valamit :D