Berta Sándor

Új webkamerákat dob piacra a Microsoft

A redmondi vállalat nyolc év után jelentkezhet új modellekkel.

Paul Thurrott, az óriáscég ügyeit jól ismerő szakember szellőztette meg, hogy 2019-ben érkezhetnek a Microsoft új webkamerái. A gyártó egyszerre több készüléket is fejleszt.

Az egyik eszköz különösen érdekes, hiszen 4K-webkamera lesz Windows Hello-támogatással, s a Windows 10 operációs rendszerrel és az Xbox One konzollal egyaránt kompatibilis lesz. Ezáltal az Xbox-tulajdonosoknak újra lehetőségük nyílik arra, hogy az arcfelismerési funkció segítségével jelentkezzenek be a konzol használatához és ez lesz az első Windows Hello-kompatibilis webkamera PC-khez. A készülék egy olyan funkciót is nyújthat, amelynek segítségével az emberek automatikusan bejelentkezhetnek majd az eszköz elől. Ez több felhasználóval is működni fog, hogy a barátok vagy a családtagok csatlakozhassanak egy munkamenethez.

Thurrott rámutatott, hogy a Microsoft a mai napig csak a Surface PC-kbe épített kamerarendszereken keresztül biztosítja a Windows Hello funkcionalitását, így a megoldás alkalmazása jelenleg még meglehetősen kényelmetlen és korlátozott. Érdekesség, hogy a jövőre megjelenő Surface Hub 2 szintén rendelkezik majd webkamerával, amely képes lesz felismerni a különböző felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Big Brother is watching you!