Berta Sándor

LG - jövőre jöhet az első összehajtható OLED-televízió

A dél-koreai társaság jövőre jelenteti meg a felhasználóknak szánt első összehajtható OLED-képernyőt.

Az LG kijelzőrészlege közel egy évvel ezelőtt jelentette be a 2018-as Consumer Electronics Show kiállításon az első összehajtható OLED-képernyőt, amely 65 hüvelykes volt és akár a tévé keretében is elrejthető. Lehetőség volt akár csak a panel egy részének megjelenítésére és azon megmutathatók voltak például az időjárási adatok. Az első modellt várhatóan a 2019-es CES keretében mutathatja be a gyártó a nagyközönségnek, majd a jövő év folyamán megjelenhetnek az első sorozatban gyártott kijelzők. A panel felbontása ugyanakkora, mint a már elérhető OLED-tévéké: 3840 x 2160 képpont. Az LG egyelőre nem kommentálta az információt.


A dél-koreai vállalat célja egyértelmű: ilyen exkluzív termékekkel akarja lekörözni kínai vetélytársait és megállítani a tévék piacán tapasztalható áresést. (Az UHD OLED-televíziók egyre olcsóbbak, ezáltal a kategóriába tartozó készülékek lassan megfizethetővé válnak.) Az összehajtható modell mellett a 88 hüvelykes 8K televízióval is ugyanezt akarja elérni a vállalat. Az LG Display egyébként jelenleg - a tévék területén - a világ legnagyobb OLED-panel szállítója. A paneleket általában a saját készülékeibe, valamint a Grundig, a Loewe, a Panasonic, a Philips, a B&O és a Sony termékeibe építik be, s a képátlójuk 55, 65 és 77 hüvelyk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #2
    Aki betegesen rajong az ilyen technikai szirszarokért,az úgyis megveszi! Aki csak tévénézésre keres eszközt,az megveszi az olcsót,és nézi a műsort.
  • tom_pika #1
    Nem jöhetne előbb egy elérhető árú OLED TV? Igaz, azon nincs elég profit.