Berta Sándor

Több tízezer munkatársat vesz fel az Apple

Több amerikai városban irodákat nyitnak és Austinban új kampuszt építenek. A beruházásra egymilliárd dollárt fordít a kaliforniai társaság.

Az Apple Texas fővárosában már működtet egy kampuszt, de egy ahhoz közeli területen egy újabbat is létre akar hozni. A terv szerint az új létesítményben 5000 ember fog dolgozni, hosszú távon pedig akár 15 000 ember számára is lesz hely, így akár a későbbi bővítések sem zárhatók ki. Az óriáscég azt is bejelentette, hogy Seattle városában új irodákat nyit és San Diegóban, valamint Culver Cityben is új kirendeltségeket tervez. A vállalat San Diegóban elsősorban a mobiltechnológiákat fejleszti majd, míg Culver City a szórakoztatóipari projektek otthona lesz. Mind a három új centrumban több mint ezren fognak dolgozni.

Döntés született arról is, hogy Pittsburghben, New Yorkban, Bostonban, Portlandben és Boulderben egyaránt terjeszkedni fog a társaság, ezekben a városokban már vannak kirendeltségei. Az Apple célja az, hogy 2023-ig összesen 20 000 új munkahelyet hozzon létre amerikai városokban. Csak az idén 6000 új munkahelyet sikerült létrehozni az Amerikai Egyesült Államok különböző településein. Texas államtól 25 millió dollár kedvezményt és több tízmillió dollár adókedvezményt kapnak, éppen ezért nem is csoda, hogy csak Austinban egymilliárd dollár értékű befektetéseket hajt végre. A város egyébként már 1992 óra Apple-központ és immár Cupertino mellett a másik legnagyobb centruma a cégnek. Az új kampusz létrehozásával pedig az Apple lesz a legnagyobb nem állami munkaadó a városban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!