Berta Sándor

A pénztárcát akarja kiváltani az Apple

Számos újabb országban vált elérhetővé az Apple fizetési szolgáltatása, de a terjedés komoly gátja, hogy a funkció csak iPhone-on elérhető.

"Reméljük, hogy megváltoztathatjuk az európaiak fizetési szokásait, jelenleg ugyanis közülük még tízből heten készpénzt használnak. A célunk az, hogy eltüntessük a pénztárcát. Az Apple Pay segítségével való fizetés nagyon egyszerű, de még van némi munkánk, hogy további bankokat és bankkártya-szolgáltatókat nyerjünk meg partnernek" - fejtette ki Jennifer Bailey, az Apple Pay vezetője.

A menedzser hozzátette, hogy azért tartott négy évig a Belgiumban és Németországban való megjelenés, mert amikor szűz piacokon vetik meg a lábukat, akkor néhány dolgot megvizsgálnak. Az egyik a hitelkártyák elterjedtsége, emellett megnézik azt is, hogy milyen nagy a lakosságon belül azoknak az aránya, akik az eszközeiket használják és figyelembe veszik a bankrendszer komplexitását is. Németországban például a pénzintézetek száma a lakosság nagyságához képest nagyon magas. Más államokban ezért volt egyszerűbb az Apple Pay bevezetése.

"A platform fontos része a szolgáltatás-ajánlatunknak. Amikor új szolgáltatásokat vezetünk be, akkor mindig elgondolkodunk azon, hogy miként tehetjük egyszerűbbé a készülékeink használatát és az ügyfeleink életét. Miután az emberek minden egyes nap fizetnek valamiért, ezért nagyon is fontos egy olyan rendszer, mint az Apple Pay. Elsősorban a felhasználói élmények javítására összpontosítunk. Amióta bevezettük a fizetési platformunkat, megtanultuk, hogy mennyire fontos, hogy egy ökorendszerrel dolgozzunk, mert csak így válik lehetővé az Apple Pay működése. S ez független attól, hogy valaki kereskedő-e vagy bank."

"Az igazán fontos az, hogy az embereket rávegyük a szolgáltatás használatára. Amennyiben kipróbálják, utána már szeretik is. Természetesen vannak különbségek az egyes országok között. Van, ahol a tömegközlekedésben a telefonokkal való ki- és bejelentkezés az elterjedtebb, máshol pedig a fizetés. Európában például erős az adatvédelemre való igény, Kínában kevésbé, de az utóbbi országban nagyon fontos a felhasználóknak, hogy az Apple Pay segítségével fizethessenek az alkalmazásokért" - hangsúlyozta Jennifer Bailey.

Az Apple Pay vezetője közölte, hogy a rendszerbe olyan funkciókat építettek be, amelyeknek köszönhetően az emberek megtartják a teljes kontrollt, így például minden egyes tranzakciónál pontosan tudhatják, hogy mire adták ki az adott összeget. Nem akarják elrejteni a felhasználók elől a fizetési folyamatokat, csak egyszerűbbé akarják azokat tenni. "Az Apple Pay mélyreható integrációt követel meg a hardverek, a szoftverek és a szolgáltatások tekintetében. Az, ahogy a rendszert technológiailag megvalósítottuk, nagyon nehézzé tenné annak az androidos okostelefonokon való megjelentetését. Ez utóbbival kapcsolatban nincsenek is terveink" - szögezte le végül a menedzser.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #4
    Ugy kell erteni, hogy az Apple felhasznalok elmenyenek javitasara oszpontositani., Amig mindened Apple, addig jo a felhasznaloi elmenyed:)
    Majd egyszer oket is jol megbunteti az EU mint erofolennyel valo visszaeles.
  • M2 #3
    Már eltüntették a pénzt, most jön a pénztárca!
  • wraithLord #2
    "A célunk az, hogy eltüntessük a pénztárcát."

    Ez ügyben konzultáljanak hivatásos tolvajokkal, ők már régen megoldották. :D
  • M2 #1
    "A célunk az, hogy eltüntessük a pénztárcát."

    Ejj, de magasra feladott labda...

    "Elsősorban a felhasználói élmények javítására összpontosítunk."

    Akkor simán megnyitottátok volna az NFC-t a telefonokban és az órákban, te kis hamis. A pénz ami kell nektek, semmi más.