Gyurkity Péter

Erős hardvert kínálna a Galaxy S10 Lite

Itt ugyanis egy egyszerűbb kijelző révén faragnának az árból.

Azt már hónapokkal ezelőtt kiszivárogtatták, hogy a jövő tavasszal esedékes két új csúcskategóriás Samsung-okostelefont egy harmadik, némileg szerényebb példány kíséri majd, erről pedig szintén elkezdték csepegtetni az információkat, legalábbis egyes külső források már több részletet is közzétettek a készülékről. Most a hardvert ismerhetjük meg jobban.

A Twitteren megjelent rövid bejegyzés szerint a Galaxy S10 Lite némileg szakít a hagyományokkal, hiszen a dél-koreai gyártó soron következő olcsóbb készüléke már nagyjából ugyanazt a teljesítményt kínálná, mint drágább testvérei. Ez annak lenne köszönhető, hogy ugyanazon Snapdragon 8150 chip kapna helyet a burkolat alatt, bár ehhez a Lite esetében 4 vagy 6 GB memória, valamint egy alapesetben mindössze 64 GB-os belső tároló csatlakozna, ami nyilván óvatosságra inti azokat, akik kifejezetten a legbrutálisabb konfigurációra vágynak. Nem kell azonban lemondanunk a nagyobb tárhelyről, hiszen a cég egy 128 GB-os változatot is piacra dobna, amely persze picit drágább lenne, mindazonáltal kijelenthetjük, hogy a választékkal nem lesznek nagy gondjaink.

A napokban már írtunk arról, hogy az új Infinity Flex kijelzőpanelek mellett két olcsóbb típust is forgalmaznának, ezek egyike pedig az Infinity-O lenne, amely a mostani beszámoló szerint éppen ezen készülékben bukkanna fel. Ez már egy teljesen sima felületet nyújtana, hajlításról tehát szó sem lenne, miközben a fém keret az oldalsó szélen elhelyezett ujjlenyomat-olvasónak is helyet adna, a hátoldali kamera pedig nagy valószínűséggel horizontális kialakításban jelenne meg, aminek azért van némi jelentősége, mert itt ismét iker-modulról van szó. A bemutató február végén, az ilyenkor szokásos MWC alatt esedékes, a hivatalos árat illetően azonban még nem mindig egyeznek a vélemények.

A külső források némelyike szerint ez valahol 650 és 750 dollár között lenne, ami kedvezőnek nem nevezhető, ám mégis kellemesebb szintet jelent, mint az abszolút csúcskategória képviselőinek intervalluma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    Sok Samsung modelből van Exynos és Qualcomm verzió is (és a teljesítményen a tesztek szerint tök ugyanolyan), lehet, hogy a Lite-ból is lesz. Hogy miért használ Qualcommot (is)? Valami bonyolult licenszelési machináció van mögötte.
  • Sir Cryalot #3
    Samsung miert hasznal qualcomm chipet? Nagyivu a cikk hogy pont ez marad ki belole a halandzsa helyett..
  • grobs #2
    Bőven 250k HUF fölött lesz. 27% áfával mai árfolyamon a 750 USD az kb. 271k HUF.
  • Zoliz #1
    Így csak 150+ ezer lenne megjelenéskor forintra átszámolva a gyártósoron összerakott kütyü. 1 év múlva fele annyiba, se.