SG.hu

Hordozható 4K projektorral újítaná meg az otthoni mozizást az LG

A HU80KSW típusjelzésű készülék a vállalat első 4K UHD projektora, amely 2500 lumenes fényerejével és akár 150 colos vetített képátmérőjével kínál megoldást az otthoni mozizásra.

A hagyományos, 4K képes projektorok nehezek, drágák, otthoni üzembe helyezésük pedig bonyolult. Az LG mérnökei és formatervezői számára ezért az jelentette a kihívást, hogy anélkül csökkentsék a 4K UHD projektorok méretét, hogy az a képminőség rovására menne. Végül egy olyan felsőkategóriás készüléket sikerült létrehozniuk, amely csupán feleakkora, mint a versenytársak 4K projektorai. A HU80KSW elnyerte el a CES legjobb innovációinak járó Best of innovation díjat: az elismerést a készülék kompakt formaterve, illetve éles képi megjelenítést nyújtó képességei érdemelték ki.

A hordozható méret és a különleges, álló kialakítás a tükör nélküli, I-formájú motornak köszönhető, ezáltal a projektor a padlón is elhelyezhető, vagy a plafonra, esetleg a falra is felszerelhető. A hordozhatóságot segítő fogantyú és az Auto Cord funkció miatt persze az sem kizárt, hogy a projektort tulajdonosa végül soha nem akarja majd fixen felszerelni, hiszen bármilyen szobában vagy helyiségben elhelyezheti. Mikor épp nincs használatban, a tükörreflektor a vetítőlencse védőborításaként szolgál, hogy az por- és karcmentes maradjon. A mozihang-élményt a két 7 Wattos hangszóró biztosítja, így nincs szükség külön hangfalakra vagy hangprojektorra.


A készülék akár 150 colos képátmérővel és az LG projektorok között a legnagyobbnak számító 2500 lumen fényerővel képes a falra vagy a vászonra vetíteni, ráadásul a HDR tartalmakat (HDR 10) is támogatja.

A streamingszolgáltatók népszerűbbé válásával fontossá vált, hogy a projektorok is épp olyan egyszerűen legyenek képesek lejátszani a tartalmakat, mint az okostelefonok vagy az okostelevíziók. Az új 4K UHD projektor ezért megkapta az LG webOS 3.5 okostévés platformját, amelyen keresztül a felhasználók közvetlenül elérhetik az online streamingszolgáltatók 4K tartalmait. Ha azonban valamilyen más eszközhöz csatlakoztatva használnák a projektort, a készülék a szabványos lehetőségek, vagyis az USB-, az Ethernet- és HDMI-portok mellett vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is kapcsolható külső eszközökhöz, például billentyűzethez vagy egérhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • professional #3
    "...mozihang-élményt a két 7 Wattos hangszóró biztosítja, így nincs szükség külön hangfalakra vagy hangprojektorra..." Na akkor te sohasem voltál még moziban vagy fogalmad sincs mi az a mozihang-élmény..." :D
  • Ellaberin #2
    " Best of innovation " - A kompakt formatervre? Ilyen az amikor már az ötlettelenséget is dijjazzák.
    A 2x7 watt teljesítményre azért nem lennék olyan büszke, viszont nincs megadva a hűtési zaj decibelben megadott értéke. Vajon az miért maradt le?

    Amúgy meg nagyon reklámszagú lett ez a cikk...
  • 74auriga #1
    Érdekes "moziélmény" lehet két hangszóróval! Elég naív, aki ilyen baromságnak bedől! Épp olyan, mint egy szemeteskuka!