Gyurkity Péter

Jön a Samsung hajlítható telefonja

A specifikáció egy részét osztják meg velünk hamarosan, ezután jönne a készülék.

Évek óta olvashatunk híreket a Samsung állítólagos hajlékony megoldásáról, amely a korábbi magyarázatok szerint az ehhez szükséges OLED-technológia hiánya, illetve nem éppen kedvező költségei miatt nem jelent eddig meg a piacon. Az újragondolt koncepció most egy kihajtható telefont eredményezne, amelynek főbb jellemzőit hamarosan hivatalos úton is közzéteszik.

Erről beszélt még a múlt hónap folyamán a Samsung mobilos részlegének első embere, aki a CNBC-nek adott rövid interjúban említést tett arról, hogy akár már novemberben bemutatkozhat az okostelefon. A friss hírek szerint erre mégsem kerül sor, az első körben viszont legalább a hardveres specifikáció egy részét megismerjük majd, ezután jönne maga a debütálás és a piaci megjelenés. A külső forrás a napokban arról számolt be, hogy a gyártó saját fejlesztői konferenciáján következne ez be, mégpedig nagyjából egy hónap múlva, ami valóban nincs már messze.

A mostanában keringő, többször módosult pletykák szerint a Galaxy F (amely a jelek szerint a készülék hivatalos neve lesz) egy 4,6 hüvelykes kijelzővel állna majd rendelkezésünkre, ami első hallásra kicsinek tűnhet, ez azonban kihajtva máris egy jóval nagyobb, 7,3 hüvelykes felületet kínálna a felhasználónak. Ehhez azt teszik hozzá, hogy a Gorilla Glass védőfelület nem lesz jelen, a Samsung ugyanis ehelyett a Sumitomo Chemical megoldását alkalmazná, amely gyakorlatilag egy átlátszó, valamint jóval hajlékonyabb alternatíva, ami nyilván a kihajtható jelleg miatt fontos, illetve szükséges is egyben.

Az imént említett fejlesztői konferenciára november 7-én kerítenek majd sort, ezt talán egy januári bemutatkozás követi majd, a januári CES alatt, hogy azután a februári MWC-n már a Galaxy S10 és S10+ típusokról rántsák le a leplet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #5
    Akkor fogalmazzunk pontosabban. Annyi szükség van erre, mint egy f@rokra a seggemben.
  • VolJin #4
    Egy zimbabwei cserediák jobban érti a nyelvet, mint te.
    A hiányzik, mint egy falat kenyér azt fejezi ki, hogy az illetőnek szüksége van az adott dologra...
  • NEOreg3 #3
    nekem hiányozna
  • paj01 #2
    Te se hiányzol senkinek, mégis itt vagy.
    Kellenek a fejlesztések. A rossz fejlesztési irányból is lehet tanulni. Lehet életképes lesz majd a telefonoknál ez a koncepció lehet hogy nem. De nem gondolnám, hogy véletlenül rakják bele a millió dollárokat ebbe a technológiába a nagy tech cégek. Az is lehet hogy más területeken lesz majd hasznos.
  • Dante73 #1
    Hiányzik, mint egy falat kenyér...