Berta Sándor

Virtuális valóság filmeket kínál az Alaska Airlines

A légitársaság az első osztályon utazóknak tette elérhetővé a lehetőséget.

Az utasok vagy 3D-ben vagy 2D-ben tekinthetik meg a kiválasztott műveket. A 2D azoknak lehet alternatíva, akiknek a szervezete repülés közben nem igazán fogadja jól a 3D-hatásokat. A tesztek során az Alaska Airlines az Allosky Cinematic VR Headsetet alkalmazza. A szemüveg Full HD felbontást kínál mindegyik szem számára és a fő egysége egy Qualcomm Snapdragon processzor. A felhasználók Bluetooth-kapcsolaton keresztül tudják összekapcsolni a vezeték nélküli fejhallgatót és a virtuális valóság szemüveget.

A kínálatban megtalálhatók a nagy filmstúdiók (20th Century Fox, Warner Bros. stb.) művei, ezáltal 3D-ben is láthatóvá válnak olyan filmek, mint a Három óriásplakát Ebbing határában vagy a Ready Player One. Saját tartalmak lejátszására, továbbá a Netflix, az Amazon Prime és más stream-szolgáltatók videóinak megtekintésére is lehetőség lesz. A mozifilmek mellett a kínálatban helyet kapnak az akrobatikus mozdulatokat vagy a szabad merülést bemutató alkotások, amelyek a használt technika miatt különösen látványosak lehetnek. A látószög egyszerű fejmozdulatokkal megváltoztatható és a nézőnek teljesen olyan érzése lehet, mint ha ott lenne a helyszínen.

A rendszert tesztelő járatok fedélzetén jelen van a SkyLights egyik alkalmazottja is. Az ő feladata az utasok élményeinek összegyűjtése. Bár az Alaska Airlines állítása alapján az első szolgáltató Észak-Amerikában, amely virtuális valóság élményt kínál, világszerte számos olyan légitársaság található, amely már jelen van ezen a területen. A Quantas 2015 óta használja a Samsung Gear virtuális valóság szemüveget, míg Európában az Air France, a Joon, a Corsair és a Jetfly szintén az Allosky szemüvegeit tesztelik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!