MTI

Okos infokommunikációs fejlesztések lesznek a Városligetben

Okos infokommunikációs fejlesztések, többek közt intelligens világítás, helyszínt monitorozó applikációk, valamint számos biztonsági funkció szolgálja majd a külföldi és a magyar turisták, valamint a környék lakóinak kényelmét a megújuló Városligetben.

"Azt gondolom, hogy az a 21. században nem lehetőség, hanem kötelesség, hogy a már rendelkezésre álló digitális technológiákat egy egységes rendszerbe fogjuk össze" - emelte ki Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója. Mint elmondta, a Városligetben egy izgalmas intézményi és parkháló jön létre, ami rengeteg látogatóval számol. Az a cél, hogy a közönség számára az európai nagyvárosokban megszokott színvonalú élmény- és kedvezményrendszert biztosítsanak.

Kiemelte, hogy a fejlesztések a látogatókat segítik majd többek közt abban, hogy kiigazodjanak a szolgáltatások és az élmények rendszerében. Lehetőség lesz például applikáción keresztül megnézni, hogy milyen járatokkal lehet eljutni a Ligetbe, vagy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre, de számos kedvezményt is biztosítanak majd a környéken lévő intézményekbe is. Mindezek mellett intelligens világítási rendszer biztosítja majd a feltételeket ahhoz, hogy napnyugta után is biztonságosan lehessen sportolni a Ligetben, de lesznek segélyhívó pontok, garázsok, csomagmegőrzők is. "Egy egységes platformot jelent ilyen szempontból a Liget, a rendelkezésre álló technológiákat ekként fűzzük össze" - emelte ki.

Gyorgyevics Benedek azt is elmondta, hogy a Liget organikus része a fővárosnak, így a cél, hogy mindenki jól kiigazodjon benne, valamint egy jól biztonságos, jól üzemeltethető, élményekkel teli helyszínné váljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #1
    ...és tovább dől a lé,a feneketlen zsebekbe...