MTI

Adatelemző céget vásárolt a PwC Magyarország

A PwC Magyarország többéves együttműködést követően felvásárolta a Data Solutions Kft.-t. A tíz éve működő magyar hátterű cég fő területe egyebek mellett az adatbányászat és az adatpiacok létrehozása és elemzése - közölte a PwC Magyarország.

Az akvizíciót követően közel 15 fős szakértői csapattal bővült a világ egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó vállalatának magyarországi irodája, ahol így már közel 1000-en dolgoznak. A tranzakció értékét a felek üzleti titokként kezelik. A tájékoztatás szerint a két cég 2016 óta stratégiai partnerként dolgozott közös projekteken - a PwC Magyarország technológiai tanácsadói a digitális stratégia kialakítását végezték, míg a Data Solutions munkatársai többek között az ügyfélszegmentáció, a digitális affinitás és az új digitális szolgáltatások piaci potenciáljának értékelése területén támogatták a folyamatokat.

Kerekes Antal, a PwC Magyarország technológiai tanácsadási területért felelős cégtársa a közleményben elmondta: olyan képességet szerettek volna megszerezni, amellyel hatékonyan tudják a keletkező adatokat kinyerni és feldolgozni. Oltyán Gábor, a Data Solutions Kft. korábbi ügyvezetője elmondta, a vállalati adatvagyon kiaknázását célzó szolgáltatásokat a telekommunikációs és a pénzügyi szektoron kívül más területeken is ismertté szeretnék enni, így például az energiaszektorban és az államigazgatásban.

A Data Solutions Kft. tavaly 165 millió forint árbevételt ért el, az előző évi 197 millió forint után. Adózott nyeresége 52 millió forint volt az előző évi 105 millió forintos nyereséget követően. A PwC Magyarország árbevétele az idén a június végén zárult üzleti évben 18 milliárd forint volt, az előző évben 8,3 milliárd forintot tett ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!