Gyurkity Péter

Csúsztatható kijelzőn dolgozik a Lenovo

Az új telefon így rejtené el az előlapi kamerát és a megszokott érzékelőket.

Egy igencsak érdekes videó bukkant fel a Lenovo egyik vezetőjének saját Weibo-lapján, amely Kínában a legnépszerűbb közösségi portálok közé sorolható. Ezen egy készülőben lévő okostelefont vehettünk közelebbről szemügyre, azóta pedig egy újabb felvétel is kiszivárgott, alátámasztva az eredeti hírben szereplő elemeket. A cég a jelek szerint csúsztatható kijelzővel oldana meg bizonyos dilemmákat.

A sorrendben második videó - amelyet lentebb beágyaztunk - arra utal, hogy a kínai gyártók jó része egy alternatív megoldást javasol az előlapi helytakarékossággal, a kijelző minél nagyobbra növelésével kapcsolatos jelenlegi akadályokra. Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy a Vivo és az Oppo egy kisebb motor révén varázsolná elő a szelfikamerát és a szenzorokat rejtő panelt, míg a Xiaomi a maga részéről csúsztatható kijelzővel dobná piacra a Mi MIX 3 típust, ezt a példát pedig a Honor is követni fogja a Magic 2 modellel – ez utóbbi alapján nem túlságosan meglepő, hogy egy újabb rivális, ezúttal a Lenovo, csatlakozik a sorhoz, saját megoldásuk pedig a Lenovo Z5 Pro néven fog megjelenni, szintén egy olyan panellel, amelyet függőlegesen csúsztathatunk, így érve el a kamerát és a további komponenseket.


Sajnos az eddig megjelent információmorzsákból nem tudjuk meg, hogy a telefon pontosan milyen hardveres specifikációra és szoftverre támaszkodna, mint ahogy az sem derült még ki, hogy mikor és mely régiókban dobnák azt piacra. Azt már tudjuk, hogy az ujjlenyomat-olvasót beépítenék az érintőképernyőbe, míg a kávát alaposan visszaszorítanák, követve a divatot. A chip típusáról, valamint a memória, a belső tároló, illetve az akkumulátor méretéről azonban még nem esett szó, bár az is lehet, hogy ezeket néhány napon vagy héten belül szintén megismerjük majd. Érdekes módon a Honor Magic 2 az új Kirin 980 chippel jelenne meg, ez azonban nem garancia az erős hardverre, hiszen ezt a típust a Huawei biztosítja saját leánycégének.

A Lenovo háza tájáról érkező további hírekről igyekszünk majd beszámolni, itt például a Motorola vonalon is újítanak, hiszen több régióban most jelenik meg a friss Moto G6, miközben a G5 és G5 Plus végre frissül az Android 8.1 Oreo verzióra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!