Berta Sándor

Szingapúrban épít adatközpontot a Facebook

Ez lesz a társaság első szerverfarmja Ázsiában és a beruházásra összesen egymilliárd dollárt költ.

A Facebook bejelentette, hogy Szingapúrban építi fel a legújabb adatcentrumát, amelyet a Google leendő létesítményének a közelében hoznak létre. (A webes óriáscég számítógép-központját jelenleg is építik.) Az elképzelések alapján az új létesítmény 2022-től fog működni és 170 000 négyzetméteres lesz. A projekt keretében több száz új munkahely jön létre - nyilatkozta Thomas Furlong, a Facebook adatcentrum-infrastruktúrákért felelős alelnöke.

A Facebooknak jelenleg többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Írországban és Svédországban működik hasonló szerverközpontja, míg Dániában most épül az új adatcentrum. A beruházás jelzi a Facebook növekvő szerepvállalását Szingapúrban és Ázsiában. A vállalat azért döntött a távol-keleti városállam mellett, mert robusztus infrastruktúrával és optikai hálózati hozzáférésekkel rendelkezik, a helyi munkavállalók tehetségesek és komoly gazdasági partnerek közül válogathatott, köztük volt például a Szingapúri Gazdaságfejlesztési Tanács és a Jurong Town Corporation. Szintén a döntés mellett szólt, hogy Szingapúr kifejezetten beruházásbarát környezetet teremtett. Nem véletlenül tartja a Világbank a városállamot üzleti szempontból követendő példának.

Az új létesítményt kifejezetten úgy tervezték meg, hogy minimális vizet, energiát és földterületet használjon. Ez lesz az első olyan szerverközpont, amelyet a StatePoint Liquid Cooling System nevű hűtőrendszerrel szerelnek fel, amely minimalizálja a víz- és az energiafelhasználást, emellett szerepet kaphat a napenergia alkalmazása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!