SG.hu

Villámgyors SD-kártyát mutatott be a Sony

Egy elemből áll, így még jobban ellenáll a külső hatásoknak. Nincsenek rajta törékeny összetevők, se érintkezők vagy írásvédelmi zár.

A Sony bejelentette az SF-G series TOUGH specification UHS-II besorolású memóriakártya sorozatot, amely azoknak a fotósoknak készült, akik fotóik maximális biztonságára törekednek akkor is, ha SD kártyáikat kiveszik a fényképezőgépükből. Tehát a gyors olvasási és írási sebességet ötvözték egy olyan kialakítással, amely 180N erőhatásig elhajlíthatatlan, és akár 5 méteres zuhanásig ütésálló. Az SF-G series TOUGH specification SD kártyák IPX8 védettségű víz- és IP6X védettségű porállósággal rendelkeznek.

A világ első egy elemből álló SD kártyája (üres hely nélkül a belső szerkezetben) egy rendkívül kemény és ellenálló anyagból készült. Egy általános SD kártya egy három részből felépülő vékony anyagból áll, és így jóval nagyobb a sérülés veszélye. A cég közleménye szerint a különleges felépítés véd az általános fizikai behatások ellen is, amelyek már hatással lehetnek az általános SD kártyák működésére, így a töredező műanyag burkolat vagy a beragadó mechanikus írásvédelmi zár többé nem okozhat gondot.


Ezt a magasfokú védelmet úgy érték el, hogy a világon elsőként ezek az SD kártyák nem rendelkeznek érintkezőkkel és nincs rajtuk mechanikus írásvédelmi zár sem. A Sony mérnökei még ellenállóbbá tették a hajlítások ellen, így azok nem csak strapabíróak, de rendkívül időtállók is. Az egy elemből álló, zárt felépítésű kártyákba vízcsepp, por vagy egyéb szennyeződés sem kerülhet.

A gyors írási sebességnek (akár 299MB/mp) köszönhetően a puffer törlésének ideje minimálisra csökkent. A memóriakártya mindemellett támogatja a leggyorsabb videofelvételezési sebességkategóriát, a V90-et, így ideális választás lehet nagy felbontású videók rögzítéséhez.Az akár 300MB/mp olvasási sebességének köszönhetően nagy mennyiségű fotó és videófájl küldése és továbbítása is rendkívül egyszerű és az utómunkával járó feladatokra szánt idő drámaian csökken. Sárga fényezéssel látták el, hogy a sötétben vagy kevés fényben dolgozó fotósok is könnyedén észrevehessék. Az SF-G TOUGH memóriakártyák októbertől érhetők el Európában 32GB, 64GB és 128GB méretben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    "Még a képen is látszik, hogy van... és naná, hogy van másképp, hogy érintkezzen adatátvitelkor a kártyaolvasóval? -.-"

    Arra akartak utalni, hogy a szokasos kulso muanyag tok + a belso arakkorre forrasztott fem erintkezo lapok helyett ez olyan mint egy tulmeretes simkartya, a belso nyak vege log ki erintkezokent. A hazat meg koreontottek. Elvileg olcsobban gyarthato es ha megfelelo anyagot hasznaltak kemenyebb is mint a hagyomanyos muanyagtok. Igazabol akkor lehet jobb ha valaki veletlen atmegy rajta irodai gurulos szekkel, attol a hagyomanyosaknak konnyen eltorik az erintkezosora.
  • barret #2
    Üres marketing duma az egész,hogy rábeszéljék a népet a legújabb termékükre...
  • Tinman #1
    "se érintkezők"

    Még a képen is látszik, hogy van... és naná, hogy van másképp, hogy érintkezzen adatátvitelkor a kártyaolvasóval? -.-

    "és akár 5 méteres zuhanásig ütésálló."

    Bármilyen filléres memóriakártya vastagon több mint 5 méter feletti zuhanáskor is ütésálló, gyak. kilométeres magasságból is. Egyszerű: Alig van súlya, így betonba csapódáskor sem történik vele semmi különös, pont úgy, mint egy tollpihével.