Gyurkity Péter

Két új telefont mutatott be az Oppo

Ezzel pedig mind a hardver, mind pedig a külső terén érdekes megoldást nyújtanak.

A kínai gyártó nemrég a Find X típussal kápráztatta el a potenciális vásárlókat, bár ez a telefon kapott némi kritikát is, különösen ami az időtállóságot illeti. Most csaknem egyszerre mutattak be két további típust, amelyeknél szintén találunk néhány érdekességet.

Elsőként az Oppo R17 mutatkozott be a nagyközönség előtt, az első körben kizárólag Kínában, ahogy azt már megszokhattuk. Ez elsőként alkalmazza az új Snapdragon 670 chipet, amely a remények szerint megfelelő teljesítményt és kedvezőbb árat kínál majd, ehhez pedig 8 GB memória, egy alapesetben 128 GB-os tároló, egy 3500 mAh-s akkumulátor, egy 6,4 hüvelykes, az előlap 91,5 százalékát lefedő kijelző, a jobb védelmet ígérő Gorilla Glass 6 felület, a VOOC Flash Charge nevű gyorstöltési technológia, a Snapdragon X12 LTE-modem, valamint AI-funkciók társulnak. A készülék a nyugati régiókban is megjelenhet, itt azonban valószínűleg eltérő néven lesz kapható, könnyen lehet ugyanis, hogy erre épül majd a OnePlus 6T típus.


Az Oppo F9 ezzel szemben egy MediaTek Helio P60 chipet kínál az érdeklődőknek, itt tehát jóval kisebb hangsúlyt fektetnek a hardverre. A kijelző szintén nagy, ezúttal 6,3 hüvelykes, a memória 4 vagy 6 GB, a belső tároló kapacitása 64 GB, míg a felbontás terén maradnak az 1080p-nél. Érdekesség viszont, hogy az előlapi bevágás ezúttal esőcsepp formájú, ezt pedig vékony keret egészíti ki az alsó részen. A képkészítés terén egy 16 és egy 2 megapixeles szenzorból álló iker-kamerára, valamint egy 25 megapixeles előlapi példányra támaszkodhatunk majd. A VOOC révén a gyorstöltés itt is megoldott.

A telefon három eltérő színben (lila, kék, vörös) jelenik meg, a pontos menetrendet azonban még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!