Gyurkity Péter

Palm-okostelefon van érkezőben

Az új tulajdonos végre elszánta magát a márka újraélesztésére.

A kínai TCL még 2015 folyamán szerezte meg a Palm márkanevet, tavaly pedig mi is arról írtunk, hogy belátható időn belül piacra dobják az első jövevényt. Ez a jelek szerint most következik be, az amerikai hatóság oldalán ugyanis már febfukkant az ezt előrejelző anyag.

Az FCC hivatalos oldalán találjuk meg a Palm PVG100 típus részleteit, amelyekből azonban egyelőre nem sok derül ki a hardveres specifikációt, vagyis a fontosabb komponenseket illetően. Az bizonyos, hogy egy okostelefonról van szó, vagyis egy nagyobb kijelzőre, valamint az Android 8.1 Oreo alkalmazására számíthatunk – ez utóbbi pedig arra utal, hogy még az idei év során piacra dobják a telefont, hiszen nem sok értelme lenne ezzel egészen 2019-ig várni, tekintettel az Android 9.0 Pie elkészültére. Garancia persze még semmire sincs, de az FCC portálján felbukkant bejegyzés mindenképpen nagyobb biztonsággal nevezhető megbízható hírnek, mint a korábbi pletykák.

A TCL eddig többnyire a BlackBerry-vonal életben tartására fókuszált, hiszen annak idején megszerezték a jogot az újabb hardver piacra dobására vonatkozóan. Az Alcatel márkanév is használatban maradt, mi több, itt több egymást követő generációt is bemutattak már, ám a Palm újraélesztése valahogy nem kapott helyet a kiemelt prioritást élvező feladatok között. Úgy tűnik, hogy a helyzet most van változóban, de itt nyilván mindenképpen érdemes lesz megvárni, amíg befut a hivatalos bejelentés. Korábban az amerikai Verizon kínálatában megjelenő készülékről pletykáltak, március óta azonban nem jelent meg további információ ezzel kapcsolatban.

Amennyiben beigazolódik az előrejelzés, a kínai gyártó egyszerre 3 márkával erősítheti majd meg saját pozícióit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!