Gyurkity Péter

Gyorsan törik az Oppo csúcstelefonja

A probléma azonban nem ott bukkan fel, ahol arra korábban számítottak.

Június végén mi is gyorsan beszámoltunk arról, hogy a kínai gyártó bemutatta érdekes okostelefonját, amely az előlapi kamerát és az egyéb modulokat már egy külön motor segítségével előbukkanó panelen helyezte el, szinte a teljes felületet meghagyva a kijelzőnek. A részletes tesztek szerint a gyenge pont azonban nem itt, hanem középen van.

A YouTube oldalán bukkant fel a napokban egy új videó, amelyben a fanatikusok és a területet figyelemmel kísérők számára jól ismert szakértő veszi alaposan kezelésbe a Find X típust. A filmecskéből kiderül, hogy a telefon viszonylag jól ellenáll a karcolásoknak, itt a hátlapon és az előlapon nem akad különösebb gondunk ezzel, ami többek között az üveg borításnak, a Gorilla Glass 5 felületnek, valamint az előlapi alkatrészek elrejtésének köszönhető. A fém keret és a fizikai gombok szintén jól teljesítenek ezen a téren, míg a panel nagyjából 14 másodpercen keresztül bírja a közvetlen pörkölést (legalábbis egy kisebb öngyújtó esetében), ezt követően az AMOLED-kijelző fehér beégést mutat, ahogy azt ezen technológia esetében megszokhattuk.


A probléma a hajlításnál jelentkezett, a telefon ugyanis jóval tovább hajlik, mint ahogy azt kívánnánk. Maga a fém keret ugyan nyilván nem törik el, de a többi csúcskategóriás telefon által nagyjából eltűrt erőkifejtés hatására a panel megtörik, ezt követően pedig a hátlap is komoly károsodást szenved el. Az ezt követő, ellenkező irányban történő hajlításnál már teljesen egyértelmű a helyrehozhatatlan kár, innentől kezdve a telefon gyakorlatilag használhatatlanná válik, hiszen a kijelző egyes részein nem jelenik meg a tartalom, a hátlap pedig apró szilánkokra töredezve (bár egy darabban maradva) adja meg magát. Kijelenthetjük tehát, hogy a telefont elejteni, arra rálépni vagy ráülni egyáltalán nem szabad, ezzel gyorsan véget vethetünk a készülék pályafutásának.

A Find X mindenesetre még így is vonzó ajánlatot jelent, az azonban világos, hogy ezt sokkal jobban óvnunk kell a fizikai behatásoktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    tán a kínai autók voltak a követendő példa...
  • wraithLord #1
    Mondjuk ez így nem látszik nagy dolognak, mert azt hinné az ember, hogy ha valaki megpróbál izomból kettétörni egy telefont, akkor sikerülni is fog neki... De ahhoz képest, hogy mennyi telefont tesztelt már (talán 500 körül lehet, vagy afelett), 10 alatt van azoknak a telefonoknak a száma, amit sikerült is kettétörnie. Ezekből 1-1 egy adott gyártó véletlenül félresikerült telefonja (pl. valamelyik Honor, Nexus 6p), és néhány HTC. Ha ehhez hozzáadjuk azoknak a telefonoknak a számát, ami megtörött a hajlítgatásnál, de nem vált használhatatlanná, mint pl. az iPhone 6, még akkor sem megy talán 20 fölé ez szám.

    Más kérdés, hogy pl. nálam még a Nextbit Robinnak sem lenne semmi baja, pedig azt úgy törte ketté, mint egy hurkapálcát. :D

    Az biztos, hogy flagshiphez képest túl sok benne a műanyag, és gondolom a kitolható szenzor- és kameramodul sem tesz jót a strapabíróságnak, ami ráadásul még lötyög is, mint bíróban a lfsz. :D
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.07.30. 19:13:12