Gyurkity Péter

Elrajtolt az Alcatel 5V

Nagyobb kijelző év előlapi bevágás található a némileg izmosabb készüléken.

A TCL az idei MWC alatt egyszerre 5 különböző okostelefonról rántotta le a leplet, amelyek között az Alcatel 5 is megtalálható volt, bár a hangsúly eddig kifejezetten az olcsóbb és szerényebb típusokon volt. Ezen változtat most némileg az Alcatel 5V bemutatkozása, amely már erősebb hardvert kapott.

A hivatalos oldalon megtaláljuk a szokásos specifikációt, a fontosabb hardveres jellemzők listáját. Eszerint a készülék egy nagyobb, 6,2 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amivel kiérdemli a „phablet” besorolást. Az előlap felső részén megtalálható az oly divatos bevágás, amivel a többi gyártó példáját követik, míg a hátlap ezúttal üvegből készült, egy középen elhelyezett ujjlenyomat-olvasóval. Ugyanitt helyeztek el két kamerát, ezek egyike egy 12 megapixeles szenzor, a másik pedig egy 2 megapixeles példány, amely leginkább bizonyos effektek (lásd bokeh) tökéletesítésében segédkezik. Az előlapon mindezt egy 8 megapixeles kamera egészíti ki, a már említett notch felületén.


Ami a teljesítményt illeti, erről a MediaTek Helio P22 chip gondoskodik, a maga 8 magjával és 2 GHz-es órajelével. Ehhez 3 GB memória és egy alapesetben 32 GB-os belső tároló csatlakozik, ez utóbbi microSD révén kibővíthető. A cég egy nagyobb, kereken 4000 mAh-s akkumulátort mellékelt, hogy megfelelő üzemidőt biztosítsanak, itt a hagyományos 3,5 mm-es jack-dugó is megtalálható, a szoftveres oldalon pedig az Android 8.1 Oreo fut, ez tehát egy meglehetősen friss verzió. A hivatalos megjelenés még a hónap vége előtt esedékes, a pontos menetrendet azonban még nem ismerjük.

A hivatalos ár 200 dollár lesz, ez persze régiótól függően változik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!