Berta Sándor

Megjelent a Surface Go

A Microsoft bemutatta a legújabb Surface készüléket.

Panos Panay, a Microsoft termékekért felelős vezetője jelentette be a Surface termékcsalád új tagját. A Surface Go 10 hüvelykes képernyőt kapott és két változatban lesz kapható. Mind a két modell a hetedik generációs, Kaby Lake családba tartozó Intel Pentium Gold 4415Y típusú processzorra épül, amelynek az órajele 1,5 GHz, de amíg az egyikbe 64 gigabájt flashmemória és 4 gigabájt RAM került, addig a másikba 128 gigabájtos SSD-meghajtó és 8 gigabájt RAM. Az integrált grafikus chip az Intel HD 615.


A 245 x 175 x 8,3 mm méretű eszközök súlya 522 gramm. A 10 hüvelykes érintőkijelző képaránya 3:2, a felbontása 1800 x 1200 pixel, ellátták Gorilla Glass 3 üveggel és támogatja a digitális tollak alkalmazását. A készülék a Surface Connector mellett rendelkezik USB Type-C porttal, microSDXC memóriakártya-bővítőhellyel, előoldali 5 megapixeles és hátoldali 8 megapixeles kamerával, fejhallgató-csatlakozóval, gyorsulásmérővel, giroszkóppal, illetve NFC-, IEEE.802.11 a/b/g/n/ac- és Bluetooth-támogatással. Az üzemidő legfeljebb 9 óra lehet, a mellékelt töltő két óra alatt tölti fel az új modellt. Az operációs rendszer a Windows 10 Home S üzemmódban, amelyről bármikor ingyen lehetőség van a Windows 10 Home verzióra való átváltásra, továbbá a termékre feltelepítették a Microsoft Office 365 Home 30 napos tesztverzióját.

A flashmemóriával ellátott változat ára az Amerikai Egyesült Államokban 399 dollár, Európában 449,99 euró, míg az SSD-meghajtóval ellátotté az USA-ban 549 dollár, Európában pedig 599 euró. A termékek már előrendelhetők az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban, Hollandiában, Svájcban, Dániában, Finnországban, Norvégiában, Svédországban, Lengyelországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban. Később előrendelésre lesz lehetőség Japánban, Szingapúrban, Dél-Koreában, Tajvanon, Malajziában, Thaiföldön, Hongkongban és Kínában. A Surface Go kiszállítás az USA-ban augusztus 2-től, míg Európában augusztus 27-től kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bPatrik0521 #2
    Ha olcsó lenne se vennék ilyet. SP4 i5 procival 8GB rammal még jó, de ennél gyengébb konfig már nem életképes sztem Windowsos gépnek.
  • CairoJack #1
    Hát ezzel adtak egy pofont annak a bizonyosnak.
    Ha nettó 450 euró a tablet, akkor 580-590 euró lesz itthon. Ez 190K, és akkor még nincs hozzá billentyűzet. A toll és az egér engem nem érdekel, de a billentyűzet igen, az nagyon szerves része egy surface-nek. Tehát akkor az olcsóbbik verzió is 200K+-ban lesz. A drágábbik masina 250 felett + billentyűzet.
    Oké, hogy olcsóbb, mint egy Pro, de ezzel nem fognak tudni versenyezni az iPad-ekkel, ami most 110K környékéről indul, pont a fele ennek.
    Arról nem is beszélve, hogy nem is értem ezt a Home S ökörködést. Ha ingyen frissíthető a tab normál Home-re akkor minek ökörködnek a hulladék S-el?

    A procival kapcsolatban is vannak nyitott kérdések.

    Én nagyon vártam ezt a tabletet, be lett lengetve, mint az "olcsó" MS tablet, erre akár hogy számolom 250K-ról indulunk, ami abszolút nem olcsó, és nem is iPad konkurens ár.
    Ezt megint elárazta az MS. Kár.