Gyurkity Péter

Jön a Meizu 16 és 16 Pro

A cég a nyár végén mutathatja be a két telefont, több új megoldással.

A Meizu nem is olyan rég, még április folyamán mutatott be három okostelefont, amelyek a cég 15. születésnapjára készültek. Most érkezőben van egy újabb páros, amelyek több szempontból is a mai divatot követik. Lássuk, mit is kínálna a kínai gyártó a felhasználóknak az év második felében!

Egyelőre néhány kép, valamint további hardveres részletek szivárogtak ki a világhálón, a hivatalos bejelentésre tehát még várnunk kell. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Meizu 16 és 16 Pro több újítással futna be, ugyanis ezek a telefonok már üveg hátlapot kapnak, míg az előlapon követik a káva visszaszorítására irányuló divatot, az ujjlenyomat-olvasót többek között emiatt építik be a kijelzőbe, ám notch alkalmazására egyelőre itt nem kerül sor, tehát nem jelenik meg bevágás az előlap felső részén. Maga a panel sorrendben 5,6 és 6,1 hüvelykes lesz, a képarány 18:9, míg a teljesítményről állítólag már itt is a Snapdragon 845 chip gondoskodna.

A memória típustól függően 6 vagy 8 GB lesz, ehhez egy 64, egy 128, vagy egy 256 GB-os belső tároló csatlakozna, a kapacitással tehát nem lesznek gondjaink. A hátoldalon az alap változat esetében iker-kamerát alkalmaznának, míg a forrás szerint a Pro típuson már egyszerre 3 szenzor dolgozna együtt, a még jobb minőség érdekében – ezt persze még vissza kell majd igazolni. A hivatalos ár a 64 GB-os modell esetében 470 dollárnak felelne meg, míg a 128 GB-os Meizu 16 515 dollárba kerülne. A Meizu 16 Pro esetében ez 580 dollár, a 8 GB memóriát felvonultató példányt viszont 625 dollárért szerezhetnénk be a boltokban.

Ami a megjelenés hozzávetőleges dátumát illeti, a cég jó eséllyel még augusztusban sort kerít erre, vagyis a nyár vége előtt megismerhetjük majd az új párost.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!