Berta Sándor

Ilyen PC-ket akar az Amazon

Az Amazon nem csupán szoftvereket szállítana a hardvergyártóknak, hanem az új eszközök koncepciójába is beleszólna.

A kereskedelmi óriás szeretné, ha az Alexa nevű digitális asszisztense az asztali számítógépeket is meghódítaná, s ezért komoly erőfeszítéseket tesz. A társaság a Wistron, a Compal és a Quanta nevű cégekkel közösen elkészítette négy "tökéletes Alexa PC" referenciadizájnját. A készülékek közös jellemzője, hogy az Intel processzoraira és a Windows 10 operációs rendszerre épülnek, s több mikrofonjuk és hangszórójuk van. A mikrofonokra azért van szükség, hogy az Alexa a szoba minden részéről reagálni tudjon a parancsokra.

A referenciadizájnokat az érdeklődő OEM-gyártók felhasználhatják a saját készülékeikhez. Jon Kirk, az Amazon Alexáért felelős igazgatója hangsúlyozta, hogy mindegyik PC-t eleve úgy fejlesztették ki, hogy támogassák az Alexát. Az első referenciadizájn a Wistron monitorral egybeépített (all in one) gépe, amelyhez 27 hüvelykes Ultra HD felbontású kijelző, webkamera, négy MEM mikrofon és két sztereó hangszóró jár. Az utóbbiakra a Far Field beszédfelismerési technológia miatt van szükség.


A második referenciadizájn a Compalé és egy 15,6 hüvelykes Full HD érintőképernyős hibrid modellt takar, amelyet 13 órás üzemidő, ujjlenyomat-leolvasó, négy digitális mikrofon, két hangszóró, valamint infrakamera jellemez, s egyaránt használható munkára és játékra. A Quanta 14 hüvelykes Full HD kijelzős hibrid modelljének 18 órás üzemideje lehet, s szintén ellátták ujjlenyomat-leolvasóval, négy digitális mikrofonnal és két hangszóróval. A Wistron 15,6 hüvelykes Full HD képernyővel ellátott hibrid készüléke érintőképernyőt kapott és az üzemideje maximum 8 óra. A négy MEM mikrofont két sztereó hangszórót egészíti ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #5
    Legális lehallgató készülékek, amik 24/7-ben rögzítik a beszélgetéseidet, az életedet, és a legjobb benne, hogy te magad fizetsz érte.
    Ügyesen továbbfejlesztették az Orwell-i Big Brother totális megfigyelő koncepciót.
  • Macropus Rufus #4
    az milyen lesz már, amikor Alexa hangjára reagál a Cortana. :) :)
  • silverchain #3
    Hogyne, minden vágyam az sjw Alexa-s gépek vásárlása. Mintha lábon lőnéd magad:D
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2018.06.08. 08:57:40
  • muerte2 #2
    Sokan meg fogjak venni.
    Nyilvan jol be is lesz akciozva a DACH regioban.
  • AgentKis #1
    Király! Majd a kis négerek megdolgoznak érte, a kövér amcsik meg megveszik! ;-)