Gyurkity Péter

2021-re csúszik az Apple szemüvege

Ez nem is lesz olcsó, viszont az új termékek akár át is vehetik majd a vezetést.

Még tavaly novemberben írtunk azon előrejelzésről, miszerint az Apple által elkészítendő AR-szemüveg valamikor 2020-ban jelenhet csak meg a piacon. A helyzet nem sokat változott azóta, viszont a jelek szerint a debütálás tovább csúszhat, egészen 2021 végére.

Ezúttal is elemzői előrejelzésben olvashatunk a fejleményekről, amely elsősorban külsős, a kiterjesztett valóság területén tevékenykedő szakemberek megkérdezésére, azok válaszaira alapul. Eszerint a technológia továbbra sem áll készen egy ilyen termék sikeres piacra dobására, ami nagyjából egybevág Tim Cook azon tavaly októberi kijelentésével, amely szintén a technológia jelenlegi állapotára vonatkozott. Erre alapozva a cég tevékenységét hosszú idő óta figyelemmel kísérő Gene Munster most azt állítja, hogy a hivatalos megjelenésre csak 2021 decemberében kerítenek majd sort, ezt követően azonban alaposan megváltozhat a piaci helyzet.

A 2023-ig terjedő időszakban ugyanis a cég új termékei, így az AR-szemüveg, az Apple okosórák, valamint az AirPod-vonal képviselői az idei 12 milliárd helyett már 71 milliárd dollárt hoznak majd a konyhára, az Apple Glasses pedig önmaga a teljes bevétel 3 százalékát biztosítaná. A kiterjesztett valóság addig is fokozatosan araszol majd előre, az idén megjelenő három új okostelefon a jobb optika révén szintén erősebben támogatja majd ezt, az ARKit révén fejlesztett új alkalmazások pedig a külső fejlesztők következő aranybányáját jelentik majd, nemcsak a játékok, de az e-kereskedelem, valamint az oktatás területén is. Ezt követné az AR-szemüveg piacra dobása, a már említett 2021-es időpontban.

A társadalom a jelek szerint még nem áll készen erre, ezt jelezte 2014 és 2015 során a Google Glasses kudarca. Itt elsősorban az adatvédelem és a magánszférába való behatolás adnak okot az aggodalomra, ezt azonban idővel felválthatja a potenciális előnyök iránti vonzalom.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #4
    Egy iPhone aksiját 10 perc alatt leszívja az AR. 2025 előtt nem lesz semmilyen értelmesen használható AR-szemüveg és akkor még optimista voltam.
  • asgh #3
    Ez úgy működik, hogy az önjelölt "szakértő" a hasára csapva mond valami baromságot, majd amikor nyilvánvalóvá válik, hogy hazudott, akkor "az Apple nem felelt meg az elemzői elvárásoknak".
    Az ilyen idiótákat/szélhámosokat a hiteles újságírás általában hamar partszélre állítja, de a mai klikkvadász túlélési versenyben az oldalak magasról tesznek a hitelességre, mert mire botrány lehetne az egyik hazugságból, addigra ott a tíz másik, amin tovább lehet csámcsogni.

    Pl. az egész jövendölés "elsősorban külsős, a kiterjesztett valóság területén tevékenykedő szakemberek megkérdezésére, azok válaszaira alapul".
    Ez klasszikus bullshit.
  • Sir Cryalot #2
    https://www.urbandictionary.com/define.php?term=attention%20whore
  • Sir Cryalot #1
    Biztos hogy hitelt érdemlőnek tartjuk ezt az illetőt meg a szavait?

    "Gene Munster, who (in)famously predicted an Apple TV set for years, is leaving Piper Jaffray to start a VC firm
    ...
    Munster’s venture capital firm is expected to focus on virtual reality, augmented reality, artificial intelligence, and robotics. Notably, Munster predicted earlier this year that virtual reality will come to iOS within 2 years, with Apple adding VR to its Made-For-iPhone program.

    Generally, many have come to take Munster’s product predictions with a grain of salt. Munster made a name for himself on Apple earnings calls by repeatedly pestering executives about the company’s in creating a TV set.

    One of Munster’s earliest predictions for Apple’s TV set came early 2011. He then continued to boast about Apple’s interest in the area later that year and in early 2012, late 2012, early 2013, and late 2013 In late 2014, Munster cautiously discussed Apple’s interest in TV, but in 2015, he finally admitted he got it wrong.

    One thing about Munster’s TV predictions is that he often made them in such a dramatic fashion that he was sure to get press coverage. For instance, he stated in 2012 that Apple’s TV set would be “the biggest thing in consumer electronics since the smartphone.”"

    (sic!)
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.05.22. 18:26:13