Gyurkity Péter

A kiszivárogtatókat figyelmezteti az Apple

A cég több munkatársát is emiatt tartóztatták le.

A kiszivárogtatások a mindennapok részévé váltak, ahogy a sajtó egyre éhesebben veti rá magát a korai sztorikra, belsős értesülésekre, valamint a különböző pletykákra a soron következő termékekkel és szoftveres frissítésekkel kapcsolatban. Az Apple ez ellen kíván cselekedni, ismét figyelmeztetve a házon belüli szivárogtatókat.

A cég termékei kiemelt figyelmet kapnak mind a szaksajtó, mind pedig a felhasználók részéről, ami nem meglepő, hiszen a kezdetektől fogva éppen ez volt az elsődleges cél. A vezetés azonban elégedetlen a jelenlegi helyzettel, megfogalmazásuk szerint ők szeretnének beszámolni arról, hogy milyen fantasztikus megoldásokat kínálnak a vásárlóknak, ahelyett, hogy ezt más (jóval szerényebb és tökéletlenebb módon) teszi meg helyettük. Ennek érdekében ismét figyelmeztetik a belső szivárogtatókat, hogy a bizalmas információk széles körben való elérhetővé tétele komoly következményeket vonhat maga után, hiszen csak a tavaly évben 29 személy bukott le ezzel, közülük pedig 12-en rendőrségi őrizetbe kerültek.

A memorandumban példaként említenek egy belső megbeszélést, amelynek során Craig Federighi, a szoftverfejlesztési feladatokért felelős alelnök az akkor még hivatalosan nem bemutatott iPhone X és Apple Watch kapcsán árult el néhány részletet, hogy azután ezen részletek a világhálón bukkanjanak fel. A közelmúltban több biztonsági jellegű, kifejezetten a szivárogtatások kapcsán megtartott találkozóra kerítettek sort, ezek részletei azonban szintén kikerültek az internetre, ami már önmagában jelezte a probléma méretét. Az igény persze mindig meglesz a pletykákra, ám úgy vélik, hogy konkrét ellenlépésekkel csökkenthető a kár.

Kiemelik az anyagban, hogy a szivárogtatók egymás után buknak le, itt már a beszállítói körökben is lefüleltek néhány személyt, a jövőben pedig mindenki figyelmébe ajánlják, hogy számoljon a következményekkel, hiszen a cég munkatársai nem azért dolgoznak a lehető legjobb teljesítményt nyújtva, hogy az eredményeket idő előtt megosszák a nagyközönséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fionn #1
    Megnézném, hogy szóban elhangzott nem 1 to 1 meeting anyagot valaki közzétesz valahol, hogy miként kapják el (nyílván nem árt ha van annyi esze mint 1 vödör molylepkének)