Gyurkity Péter

Nagyobb akkumulátort kap a Galaxy Note 9

Ezzel pedig a visszatérő kritikákat orvosolná a cég.

A Samsung soron következő zászlóshajójáról már több alkalommal írtunk, legutóbb például arról számolhattunk be, hogy jó eséllyel itt is visszaköszön majd a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó. Azt még nem tudjuk biztosan, hogy ez valóban így lesz-e, az újabb hírek szerint azonban az akkumulátor mindenképpen nagyobb lesz.

Egy rövid Twitter-bejegyzés jelent meg a hét elején, amely szerint a Note 9 akkumulátora 3850 vagy kereken 4000 mAh-s lesz. Ez némi meglepetést jelentene, hiszen a gyártó eddig megmaradt a valamivel kisebb példányoknál, a Note 8 például egy 3300 mAh-s egységgel jelent meg, amire viszont a felhasználók részéről olykor kemény kritika volt a válasz, ők ugyanis nem voltak elégedettek a telefonok üzemidejével. A jelek szerint ezen javítana most a Samsung, de arra még várnunk kell, hogy hivatalosan is megerősítsék a mostani értesülést. Addig is marad a specifikáció valószínű összeállítása, amelyen most érdemes gyorsan végigfutni.

Mások arról írnak, hogy a kijelző nem 6,3, hanem 6,4 hüvelykes lesz, ehhez pedig az egyéb források alapján legalább 6 GB memória, egy 128 GB-os belső tároló, erősebb keret és üveg hátlap, a Snapdragon 845 vagy az Exynos 9810 chip, a már említett ujjlenyomat-olvasó (amely lehet hagyományos példány is), a Galaxy S9-ben debütált Infinity Display 2.0 dizájn, továbbá a szokásos S Pen társul majd. Mivel a bemutató és a megjelenés ősszel esedékes, itt még hátra van néhány hónap, de a figyelem egyre inkább erre az új jövevényre fókuszálódik.

Hamarosan kiderül, hogy a Samsung követi a kínai gyártók példáját és ők is nagyobb akkumulátorral javítanának a készüléken – a Note 7 esete azonban figyelmeztető jel lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba161 #1
    De így nem lesz 3,21923 mm vastag szemben a konkurencia 3,21955 mm-ével...