Gyurkity Péter

Jön a kihajtható iPhone

Ez 2020-ra valósulna meg, míg az idei generáció gyártása hamarosan indul.

Érdekes értesülés bukkant fel a világhálón a napokban, miszerint az Apple is kihajtható kijelzős megoldáson dolgozik, amely valamikor az évtized végén állhat össze. Ezzel követnék az androidos gyártók próbálkozásait, bár a konkrétumokról valószínűleg még jó ideig nem esik majd szó.

Pénzügyi körökből származik a fenti értesülés, amely a tengerentúlon, beszállítói körök közreműködésével látott napvilágot. Ezt persze sokan némi kétkedéssel fogadták, de azért a jelek szerint van némi alapja a hírnek, hiszen más jelentések szerint az Apple az LG segítségével dolgozik egyes új projektjein, ez utóbbi cég pedig már bizonyította a hajlítható kijelzők megvalósíthatóságát, míg a tavalyi év végén maga az Apple nyújtott be egy olyan szabadalmi kérelmet, amely egy részben hajlítható kialakítással érkező elektronikus kütyüre vonatkozott.

Eközben tajvani források arról írnak, hogy az idei új generáció képviselőinek próbagyártása már a második negyedévben megindulhat, vagyis hamarosan további részleteket ismerhetünk meg ezek hardveres és szoftveres jellemzőiről. A 3D-érzékelés lesz a főszerepben idén, a beszállítók pedig arra számítanak, hogy az egyes, általuk előállított komponensek iránti komoly kereslet miatt már ekkor, a második negyedévben megugorhat a bevétel és a profit. Az eddigi jelentések alapján arra számíthatunk, hogy egyszerre három változatot mutatnak majd be, ezek közül már kettő kapna OLED-panelt (5,85 és 6,45 hüvelykes kivitelben), ezt pedig egy 6,1 hüvelykes LCD-kijelző egészítené ki.

Időközben az iPhone SE 2 kapcsán is újabb beszámoló látott napvilágot. Eszerint a cég idei első, március 27-én esedékes rendezvénye során ez a megoldás még nem mutatkozik be, mivel bizonyos csúszásokra került sor, a gyártást viszont most először Indiában indítanák be. A rendezvényen ehelyett olcsóbb iPad táblára és oktatási programok ismertetésére számíthatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leeloodallas #9
    Az ájfón leglényegesebb tulajdonságát már az első modell is tudta. Kihajítható...
  • Macropus Rufus #8
    " Hajra, szerezz be akkor egy Nokia 3110-est, es hasznald boldogan:D "
    az meg olyan hipszteres :D :D
  • M2 #7
    LG lesz az
  • muerte2 #6
    Pesrze ha a Samsung ad el nekik eleg kijelzöt. :D:D
  • wraithLord #5
    Van egy csomó okostelefon, ami nem hogy nem törik szét, még csak el se deformálódik, ha ráülsz. Többek között az iPhone X is ilyen.
    A legtöbb telefon ilyen, aminek a váza alumíniumötvözet, és alumíniumkerettel van megerősítve (az iPhone X kerete ráadásul rozsdamentes acélból van).

    Egy ideig kihagynám a hajtogatható telefonokat, ugyanis a hajtogatható cuccok könnyen karcolódnak, és ez hétköznapibb gond, mint hogy ráülsz. Ne ülj rá.
    Azt viszont nehezebb elkerülni, hogy összekarcolja valami. Még a Gorilla Glass 5-öt is megkarcolja pl. egy homokszem, ami hétköznapi dolognak számít az ember zsebében.

    Arról nem is beszélve, hogy amíg a többi komponens nem elég kicsi (vagy nem lehet mindent hajtogatni - bár ilyen nem hinném, hogy mostanában lesz), addig csak érdekesség lesz a hajtogathatóság, vagy rosszabb esetben csak balf*szul kinéző készülékek fölösleges funkciója lesz.
  • Sequoyah #4
    Szoval az okostelefon mar sznob? Hajra, szerezz be akkor egy Nokia 3110-est, es hasznald boldogan:D
  • duke #3
    "Jön a kihajtható iPhone "

    Kihajíthatot olvastam. Ennel tobbet nem is ernek ezek a sznob szarok.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2018.03.27. 13:59:56
  • mortep #2
    Ez nem teljesen igaz. Én sem szeretnék a kezembe összehúzódó gyurma-telefont, viszont azt hasznosnak tartanám ha pl. ráülök, akkor ne törjön darabokra.
  • M2 #1
    Se társadalmi igény nincs rá, se a technológia nem tart még a közelében se egy hajlítható telefonnak. Nem kettő, de tíz év múlva sem fog jönni, bármennyiszer írjátok is le.