Gyurkity Péter

Kihajlítható telefont fejleszt a Samsung

Az érdekes megoldás azonban vastagabb lenne a megszokottnál.

A Samsung kapcsán nem is olyan rég még arról olvashattunk, hogy a rekordprofit után jönnek majd a hajlítható telefonok, eközben azonban egyes gyártók a kihajtható megoldásokon dolgoznak, a ZTE például tovább javítja saját készülékét. Most egy újabb szabadalmi beadványt hoztak nyilvánosságra, amely jól mutatja a törekvéseket.

Az amerikai szabadalmi hivatal egy eredetileg 2017 júliusában beadott anyagot tett közzé az interneten, így most tekinthetünk bele a Samsung egyik elképzelésébe. Eszerint egy olyan megoldáson dolgoznak, amely egy fixen beépített kijelzővel, valamint másik két, finoman kihúzható panellel futna be, vagyis lehetőségünk lenne a számunkra oly értékes felület megháromszorozására. Úgy tűnik, hogy valamilyen mozgató mechanizmust alkalmaznának, a két kiegészítő panel pedig enyhe hajlítással, gördítéssel lenne elővarázsolható, ami persze további potenciális akadályokat és problémákat eredményezhet, nem ez lenne azonban az egyetlen hátrány.


Teljesen egyértelmű ugyanis, hogy egy ilyen készülék vastagabb lenne a megszokottnál, hiszen valamilyen módon helyet kellene szorítani ezen két panelnek a fixen beépített kijelző alatt. Azt persze még nem tudjuk, hogy pontosan milyen komponensek kapnának helyet egy ilyen telefonban, hiszen egyelőre még a prototípust sem vehetjük szemügyre, a legnagyobb előny azonban nyilván a kijelző megháromszorozása lenne, amely a különböző mozgóképes tartalmak megtekintését, esetleg a munkavégzést könnyítené meg, különös tekintettel az 5G és a mobiltévé-szolgáltatások várható elterjedésére.

A jövőben is figyelemmel kísérjük majd a területtel kapcsolatos próbálkozásokat és konkrét fejlesztéseket, itt valószínűleg több kudarc után találják majd meg a gyártók az optimális kivitelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gosub #5
    Szerintem egy kijelzőből áll az egész, csak hajlékony és a sárga rudakba van fetekerve a kilógó rész. Mint egy kihúzható roló.
  • CairoJack #4
    Nem hiszek ebben a technológiában
  • Bazsalusz #3
    Igen, meg A vörös bolygó-ban is.
  • NEXUS6 #2
    Meg évente jön 2 3 ilyen bejelentés, már legalább 5 éve.1-2 éve ráadásul a Levonó már demózott hajlékony telót valamilyen kiállításon.
  • globint #1
    Jaaaa, ez már régi dolog, ilyent használtak "A bolygó neve Föld"-ben is!