Gyurkity Péter

A Meizu is a kijelzőbe teszi az ujjlenyomat-olvasót

Egyelőre a a kínai gyártók próbálkoznak a megoldással, a nagyok tartózkodnak ettől.

A Meizu háza tájáról egyre gyakrabban számolhatunk be újabb és újabb megoldásokról, legutóbb például csúcskategóriás telefonok várható bemutatkozásáról írtunk. Most a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó kapcsán kaptunk új információkat, amelyek szerint ez itt is megjelenik a közeljövőben.

A kínai forrás révén napvilágra került hírek alapján a gyártó már tavaly áprilisban benyújtotta a technológiával és ennek megvalósításával kapcsolatos szabadalmi kérelmét, ez azonban csak most vált nyilvánossá. Úgy tűnik, hogy ők is komolyan gondolják a szenzor kijelzőbe való beépítését, amivel a Vivo, vagyis egy másik kínai cég példáját követnék, hiszen ez utóbbi az év elején már meg is valósította ezt. Érdekes módon a nyugati és dél-koreai gyártók, vagyis a globális szinten is jól ismert szereplők egyelőre tartózkodnak ettől, bár ez valószínűleg annak köszönhető, hogy bizonyos technológiai akadályokba ütköztek – az Apple ezért megkerülte a problémát és a kamerára bízta e szerepkör betöltését, míg a Samsung még a Galaxy S9 esetében is külön gombot helyezett el erre a célra a hátoldalon.

Amennyiben a Meizu sikeresen bemutatja ezen megoldását, ez mindenképpen komoly előrelépés lenne a számukra. Ettől persze még nem válnak globális játékossá, de a biztonsági funkciók, a felhasználó azonosítása és ezen információ pénzügyi tranzakciós célokra való alkalmazása jelentős kényelmi funkcióként jelenne meg a cég telefonjain, bár könnyen előfordulhatnak további csúszások és halasztások, hiszen az év elején még arról olvashattunk, hogy a Meizu M6s fogja majd elsőként támogatni ezt a technológiát, a készülék azonban végül e nélkül jelent meg a piacon.

Bárhogy is legyen, jól látszik a törekvés bizonyos gyártók részéről, hogy a kamera helyett a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval oldják meg a problémát – idővel kiderül majd, hogy ez mennyiben valósul meg, illetve hogy a felhasználók mekkora hányada tart igényt erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!