Gyurkity Péter

Jön a Huawei P20 Lite

A család mindhárom tagja nyújtott kijelzővel, az iPhone X-re hajazó előlappal érkezik.

Január elején már beszámoltunk arról, hogy érkezőben van a Huawei P20 és a P20 Plus, amelyek a kínai gyártó új csúcskategóriás megoldásaiként futnak majd be, bár felmerült itt a „Pro” változat esetleges megjelenése is. Most egy további példányról jelentek meg bizonyos részletek, a dizájn a jelek szerint azonos lesz.

A kiszivárogtatóként meglehetősen nagy hírnévre szert tett Evan Blass közölt néhány további apróságot a Lite kapcsán, ezt pedig egy új kép kísérte. Eszerint a P20 Lite egy 5,6 hüvelykes kijelzőt kapott, amely szintén a manapság oly divatos 18:9-es képarányt, valamint az 1080 x 2250 pixel felbontást nyújtja majd nekünk. Ehhez a nyolc magot kínáló Kirin 659 chip, 4 GB memória, egy alapesetben 64 GB-os belső tároló, valamint egy 3520 mAh-s akkumulátor csatlakozik, míg a szoftveres oldalon az Android 8.0 Oreo és az EMUI 8.0 futna. A hátoldalon egy 16 megapixeles iker-kamerát helyeztek el, amit az ujjlenyomat-olvasó kísér.

Ahogy azt mi is említettük, a P20 (amelyet annak idején még az MWC-re vetítettek előre, ezt követően azonban már egy március végi bemutató került a fókuszba) a Kirin 970 chipet kapná meg, a Pro típus pedig a még újabb Kirin 975 processzorra épülne. 6 GB memória, nagy kijelzők, valamint az iPhone X-re hajazó külső jelenne meg még a listán, a hátoldalon pedig akár egy tripla-kamerát is megpillanthatunk majd, amely jó eséllyel 40 megapixeles képeket készíthet majd. A pontos fizikai méretek némileg eltérőek lesznek, de ezt csak a hónap végén ismerjük majd meg.

A Lite lesz nyilván a család legolcsóbb tagja, a pontos árat és a megjelenési dátumot azonban még nem ismerjük. A bemutatóra jó eséllyel március 27-én kerítenek majd sort, erről már korábban is megjelentek hírek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!