Berta Sándor

Problémákat okoz az Apple új központja

Az épület ugyan nagyon lenyűgöző, de mint kiderült, bizonyos szempontból egyáltalán nem praktikus.

Az új Apple Park a társaság eddigi legambíciózusabb építési projektje. Az első munkatársak már beköltöztek az épületbe és azonnal ki is derültek az első problémák. Az új centrum falai alapvetően üvegből vannak és a The Verge, valamint a MarketWatch tudósításai alapján sokan állandóan nekimentek azoknak. Többször még a mentőket is ki kellett hívni, igaz, kórházi ellátásra egyetlen alkalommal sem került sor, de a szakembereknek el kellett látniuk kisebb, vágások okozta sérüléseket.


Legalább hét személy sérült meg és a MarketWatch rámutatott, hogy az esetek közül több független források által is megerősítést nyert. A dolgozók többek között úgy igyekeztek elkerülni az üvegfallal való ütközéseket, hogy cetliket ragasztottak ki. Ezeket viszont később eltávolították, mert "károsan befolyásolták az épület dizájnját". Érdekesség, hogy a központtal az Apple törvényt is sértett. Egy kaliforniai jogszabály szerint ugyanis a vállalatoknak lezárásokkal vagy jelzésekkel kell gondoskodniuk arról, hogy az alkalmazottaik ne menjenek neki az üvegfelületeknek, ezt pedig az Apple eddig elmulasztotta megtenni.

Az Apple új centrumának alapterülete 262 000 négyzetméter, ezzel a egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítmény a világon, a működéshez szükséges energiát pedig teljes mértékben megújuló forrásokból fedezik. Az új központ tavaly áprilisban nyílt meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #17
    Az Apple egy rakás szar.
  • M2 #16
    "Hallom például, hogy a nagy zászlóshajó, az iPhone X nem igazán remekel"

    Kurva rosszul hallod, megint hozza a rekord számokat. De elég csak itt is megnézni: Apple-nél még annak is hírértéke van, ha pár lúzer nekimegy az üvegnek. Hány ilyen eset lehet a világon, amit le se szarnak?
  • ugh #15
    Szerintem minden ablakra 20 centis hegyes tuskeket kell rakni fej magassagban.
    2-3 eset utana sok balfasz megtanulna....
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.02.20. 12:19:35
  • gaszton421 #14
    Muszáj hogy később ne perelhessenek mindenféle utólag kitalált sérülésre hivatkozva, ez Amerika....
  • Prof William #13
    First world problems. :)
  • Skylake #12
    Nem sebész kell oda! Hogy mondhatsz ilyet annak a cégnek a szervezeti működéséről, amely az innováció egyik állócsillagának tekinti magát, és minden igyekezetével azon van, hogy a teschnológiai szingularitást kizárólag a harapottalmás termékek segítségével elhozza!? Sebész? Ugyan: kizárólag fehér színű karosszériával rendelkező orvosrobot, Sirivel felszerelve! iHeal! Még hogy sebész?!
  • Skylake #11
    Igazán sajnálom, hogy a keményvonalas, hívői attitűdökkel rendelkező Apple fanboy-ok esetében nem jöttek létre olyan hozzászólások ehhez a cikkhez, ami simogatta volna a kis lelküket, tovább erősítette volna vallásos elköteleződésük irányát, illetve átérezhették volna azt a prominenciaérzést, ami a cég dicsfényéből szerény személyükre így rávetül. Hát, ilyen ez.

    Igen, az épület tökéletesen példázhatja azt a mára szerintem izzadtságszagúvá és sok szempontból röhejessé váló kivagyiságot, amelyet az Apple tulajdonít önmagának, hívő fogyasztói önmaguknak. Ugyanis ma már közel sem tudnak olyan forradalmit gurítani, mint amikor a szegmensben a konkurencia megoldásai messze távolabb voltak. Ez a vonat elment. Hallom például, hogy a nagy zászlóshajó, az iPhone X nem igazán remekel, azaz csúfos kudarcnak nézünk elébe. És mióta Jobs távozott, a cég döntően azokból az innovációs ötletekből él, amit alapvetően akkor terveztek. Ugye az autógyártó-beszállítói projektből sem lett semmi, mint egy ilyen post-Jobs, teljesen új ötletből.
  • Agyturbinikusz #10
    Szerintem ez a cikk az Apple kihelyezett brain stormingja, bujtatott formaban :)
  • molnibalage83 #9
    Az épület ikonja annak, amit árulnak. Szép, de túlárazott vacak, ami sokszor haszontalan is. :)
  • jkedzs #8
    miért kell kihívni a mentőt egy vágás miatt?
    folyamatosan ott állomásozó sebészre már nem maradt pénz?
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2018.02.19. 22:05:23