Gyurkity Péter

Hajlítható kijelzőkre készül az Android

Májusban jöhet az új verzió, a Pixel-család azonban eddig nem túl sikeres.

Az Android 8.0 Oreo lassú terjedésével egy időben már beszámoltunk arról, hogy a soron következő verzió hivatalosan is támogatná a hívásrögzítést. Most további részletek láttak napvilágot az Android P várható újításairól, miközben a Google hardveres üzletágának tavalyi eredményét is szemügyre vehetjük.

A Bloomberg hírügynökség szerint májusban, ezúttal is a Google I/O rendezvényen mutatkozhat be a nagyközönség előtt az Android 9.0, amely már nagy hangsúlyt fektet az új, illetve még be sem mutatott kijelzőtípusokra. Arra számíthatunk, hogy az androidos vonalon az Essential Phone által meghonosított, az iPhone X típusra hajazó nagy, az előlapon kisebb benyúló panellel érkező érintőképernyők támogatása lesz majd fontos kérdés, ezzel egy időben azonban a Google arra is készül, hogy vizuális értelemben is megújulást valósítson meg a szoftveres területen, elsősorban az iOS-készülékek rajongóit igyekezvén meghódítani. 2018-ban a hajlítható telefonok is bemutatkozhatnak, ezek megfelelő támogatása pedig kiemelkedő jelentőségű lesz.

A Google a hardveres területen is igyekszik jobb pozíciókat kiharcolni magának, ez azonban eddig nem sok eredményt hozott. Az eredetileg 2016-ban bemutatott Pixel-család tavaly ugyan valóban megkapta második generációját, a 2017-es év során azonban összesen 3,9 millió ilyen készülék talált gazdára (legalábbis az IDC piackutató cég kimutatása szerint), ez pedig meg sem közelíti a nagy telefongyártók éves, vagy akár szokásos negyedéves számait – ezen riválisok ugyanis 3 hónap alatt is több tízmillió okostelefonon adnak túl, legyen szó akár az Apple-ről, a Samsungról, vagy a Huawei adatairól.

A cég a termékcsalád kiterjesztésével, további változatok bemutatásával, valamint egy újabb nagy reklámhadjárattal változtathat ezen a helyzeten, erről (amennyiben ez valóban bekövetkezik) mi is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #2
    A hajlítható kijelző kb. annyira lesz "szükséges", mint a 3D tv, meg a VR szemüveg.
    Vannak már vagy 20-30 éve, de egy icipici rétegen kívül a tömegek pontlesz@rják...
    A hívásrögzítésnek viszont örülök! Mert az appok ezügyben, hát...
  • CairoJack #1
    Nexus = jó és megfizethető
    Pixel = vacak és drága

    Szerk: Az irányváltás nagyon csúnya volt...
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2018.02.17. 00:39:50