Berta Sándor

Hatalmas összeget őriz bitcoinban Peter Thiel

A menedzser korábban olyan cégekbe invesztálta a pénzét, mint a PayPal vagy a Facebook, azóta viszont más befektetési formát választott.

A The Wall Street Journal bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy Peter Thiel milliárdos, aki egyben Donald Trump amerikai elnök támogatója, komoly összeget invesztált titokban bitcoinba. Az üzletember a Founders Fund nevű kockázatitőke-alap segítségével fektetett be napjaink legnépszerűbb virtuális fizetőeszközébe. A lépés annak tekintetében nem meglepő, hogy Thiel a Founders Fund egyik társalapítója.

A kockázatitőke-alap és azon keresztül persze a menedzser is nagyon jól járt a befektetéssel, hiszen a bitcoin árfolyama az elmúlt hónapokban folyamatosan erősödött, így az összeg értéke immár eléri a több százmillió dollárt. Egyelőre sem Thiel, sem a társaság nem kommentálta a megjelent hírt.

Az üzletembertől nem állnak távol a szokatlan lépések. A vagyonát azzal alapozta meg, hogy a PayPal társalapítója volt, majd az elsők között fektetett be a Facebookba, 2015-ben pedig több millió dollárt invesztált a kannabiszüzletbe, valamint az Amerikai Egyesült Államokban a marihuána és az azt temelő ipar legalizálása mellett szállt síkra.

A nagyobb befektetők eddig távol tartották magukat a bitcointól és a többi virtuális fizetőeszköztől, vagyis a mostani lépésével Thiel gyakorlatilag megtörte a jeget. Ugyan volt olyan hír, hogy a Goldman Sachs befektetési bank létrehozna egy kereskedelmi részleget a digitális pénzek számára, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!