Gyurkity Péter

Olcsó Alcatelen jön a 18:9-es képarány

A TCL belépő szintű készüléken alkalmazna nagy kijelzőt és a divatos képarányt.

A nyári és őszi hónapokra hozzászokhattunk ahhoz, hogy a frissen bemutatkozó csúcskategóriás okostelefonok mind nagyobb méretű kijelzővel, a Quad HD felbontással, valamint a 18:9-es képaránnyal jelennek meg. A TCL most ezt honosítaná meg a belépő szinten is, szerény hardverrel.

A friss értesülések szerint az Alcatel 3C egyike lesz azon telefonoknak, amelyeket a cég az elkövetkező hónapokban mutat majd be a nagyközönség előtt. A pontos időpontot még nem ismerjük, az azonban már kiderült, hogy egy kereken 6 hüvelykes IPS-kijelzőt használnának itt, amelyhez a HD+ (egészen pontosan az 1440 x 720 pixel) felbontás, valamint a már említett 18:9-es képarány csatlakozna. Nagyjából ennyiben ki is merülne a nagy durranás, a teljesítményt ugyanis a nem túl izmos MediaTek MT8321 chip biztosítaná a maga négy magjával és 1,3 GHz-es órajelével, ehhez pedig mindössze 1 GB memória és egy alapesetben 16 GB-os belső tároló sorakozna fel a hardveres specifikációban.


Ami a lista további részeit illeti, egy hátoldali 8 megapixeles kamerát, annak 5 megapixeles előlapi társát, az ázsiai készülékek esetében ma már alapnak számító dual-SIM opciót, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátort találunk még itt, míg a szoftveres oldalon a már nem a legújabbnak számító szoftver, az Android 7 Nougat verzió futna. Ujjlenyomat-olvasó szintén szerepel a felsorolásban, az LTE támogatása azonban hiányzik innen, ami már önmagában is jelzi, hogy egy kifejezetten szerény megoldásról van szó.

A hivatalos ár Európában 120 euró lenne, a telefon fekete, kék, valamint arany színben jelenne meg a kontinensen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!