St

Az nVidia bemutatja titkos Xbox processzorát

Az nVidia végre hajlandó volt hivatalosan is részleteket elárulni a multimédiás chipről, melyet az Xbox játékkonzol számára fejleszt. A bejelentéssel az is nyilvánvalóvá vált, hogy a cég szeretne a grafikus processzorokon kívül más területekre koncentrálni.


Az új X-Box logó

Az nVidia MCPX nevű processzora képes helyettesíteni a hangkártyákat, sőt hálózatos szolgáltatásokkal és háttértároló kezelő képességekkel is fel van ruházva. A processzor az nVidia grafikus gyorsítót és az Intel Pentium III processzort ötvözi a játékkonzolon belül. A széleskörű kommunikációs támogatás segítéségével a chip képes nagy sávszélességű, és hagyományos modemes adatkapcsolat kiépítésére is. A jellemzőkből következtethetünk arra, hogy a Microsoft Xbox gépe nemcsak egy egyszerű konzol lesz.

Mindent együtt véve az nVidia az Xbox számra kifejlesztett processzora hamar kiszoríthatja azokat a chipeket, melyek a hagyományos személyi számítógépekben multimédiás környezetében találhatunk. Az Xbox multimédiás processzora tartalmazni fog egy digitális jelfeldolgozót (DSP), egy hangprocesszort, egy Dolby Digital kódolót, egy USB vezérlőt, modem interfészt, és egy hálózati vezérlőt.

Az Xbox a remények szerint 2001 nyarán kerül majd a boltokba. A gépre egyébként már több mint 150 cég fejleszt játékokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!