Berta Sándor

Az Amazon támogatná a bitcoint?

Egyre több jel mutat arra, hogy a kereskedelmi konszern el akarja fogadni a virtuális fizetőeszközt.

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, akkor ez mérföldkő lehet nem csupán a bitcoin, hanem a digitális pénz történetében. Mindez rendkívül komoly hatással járhat a bankszektorra és a teljes pénzügyi ágazatra nézve.

Az elmúlt hetekben egyre több olyan információ bukkant fel a Szilícium-völgyben, amelyek arról szóltak, hogy az Amazon engedélyezheti a szolgáltatásainál a bitcoinnal való fizetést. Így a társaság lenne az első olyan globális vállalat, amely elfogadja a virtuális fizetőeszközt. Az információ eredetileg James Altucher befektetőtől, könyvírótól és startup-alapítótól származik. Innovatív pénzügyi vállalkozások időközben megerősítették a szakember szavait.

Az Amazon mindenesetre újságírói kérdésre válaszul nem cáfolta az értesülést. Az óriáscég egyik szóvivője kijelentette, hogy csak akkor szoktak nyilatkozni az új termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, ha azok használhatók az ügyfeleik számára és addig nem vesznek részt az esetleges spekulációkban.

Szakértők nem látnak okot arra, hogy az Amazon miért ne engedélyezhetné a bitcoint fizetőeszközként. Az amerikai technológiai óriás innovációvezetőként pozicionálhatná magát, de ennek ellenére az átváltási és az árfolyamkockázatok megmaradhatnak. Rövid vagy hosszú távon az Amazon megkerülheti majd az olyan szolgáltatókat, mint az all4btc.com, amelyek a bitcoinokat euróra vagy dollárra cserélik. Ha az Amazon valóban megvalósítja az elképzelést és elfogadja a bitcoint, akkor tovább emelkedhet a virtuális fizetőeszköz árfolyama. Az erősödés akár 5-10 százalékos is lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!