Berta Sándor

Mesterséges intelligencia katalogizálja a Pornhub adatbázisát

Ki látható az egyik vagy a másik videóban? Ilyen és ehhez hasonló kérdések tisztázásában segíthet a pornóplatformon alkalmazott technológia.

A jövőben a Pornhubon mesterséges intelligencia és képfelismerés segíthet abban, hogy az egyes felvételeket a színészekhez lehessen rendelni. A későbbiekben a rendszer az arc mellett az olyan szempontokat is figyelembe fogja venni és elemezni, mint a testi jellemzők vagy a forgatási helyszín.

Az oldalon a mesterséges intelligencia algoritmus első bétaverzióját alkalmazzák, amely több mint 10 000 pornósztárt tud felismerni. Az új rendszer az eddigi mechanizmusokkal párhuzamosan működik. A színészek képeinek felismeréséhez a Pornhub hivatalos referenciafotókat és -anyagokat egyaránt használ, s azok segítségével képezi az új algoritmust, amely a teljes online adatbázisban működik.

A videók automatikus kategorizálása sokkal gyorsabb, mint a manuális rendszerezési módszer. A bétaváltozat egyetlen hónap alatt 50 000 felvételt tudott kategóriákba sorolni. A platformra egyébként naponta akár 10 000 új anyagot is feltöltenek. A cég az adatbázisban jelenleg szereplő mind az ötmillió videót elemezni és kategorizálni akarja.

A mesterséges intelligenciára komoly szerep vár az egyes kategóriák áttekintésében is. A rendszer végül alkalmas lesz arra, hogy az egyes felvételeket átkutassa jelenetek, a színészek hajszíne vagy egyes pozíciók után. Ezenkívül a spamtartalmak felismerésére is lehetőség nyílik majd. Könnyen előfordulhat egyébként, hogy a rendszer a Pornhubon regisztrált amatőrök vagy ismert, illetve ismeretlen személyek kiszivárgott anyagait is meg fogja találni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dante73 #5
    Neeem... Nem a feltöltők adnak címet. Ismerős egy ilyen kisebb hasonló oldalnál dolgozott. Belinkelik manuálisan a feltöltött videót, majd a kereső által használt szavakból kap egy címet, hogy meg lehessen találni. Azért a nagymellű szőke, doggy-ban a címe, mert a nagymellűre, a szőkére, és a doggyra lehet keresni...
  • M2 #4
    "a feltöltőket kellene rábírni"

    Jaja, mondjuk osztani mindenkinek több észt vagy ilyesmi. Ja nem, mégis inkább maradjon az AI.
  • TokraFan #3
    Normál esetben erre szolgálnak a Tag-ek...és akkor nincs szükség arra, hogy a címbe mindent bele írjon.
  • xido #2
    Nem AI rendszert kell rá írni,a feltöltőket kellene rábírni,hogy nem büdösparaszt módjára intézzék el a címet annyival,hogy Nagymellű szőke és a bikája..írja ki a pornós nevét böcsülettel.:))
  • Sir Cryalot #1
    :D

    Ez az a fajta MI ami az elhülyülés ellenpólusa, minél nagyobb az utóbbi, annál több teret nyer az előbbi , nemcsoda hogy ilyen jól halad a téma.